Hoppa till sidans innehåll

Bjud på en proffsigt dekorerad prinsesstårta med rabarberkompott, hemkokt vaniljkräm och jordgubbar. I Buffés matfilm lär vi dig konditorknepen som gör tårtan till en riktig partyprinsessa - och hur du får till det syrénlila marsipanbandet som pricken över i.

Blir du sugen? Receptet hittar du här.

 

Så här monterar du prinsesstårtan

  • Dela tårtbotten

    Dela tårtbotten i tre delar. Vänd bottnarna upp och ner så att bottensidan kommer uppåt.

  • Understa lagret

    Bred vaniljkräm på det understa lagret. Lägg på nästa botten.

  • Mellanlagret

    Bred på rabarberkompott på mittenlagret. Lägg sedan grädden direkt på rabarberkompotten. Forma grädden så att den blir toppig mot mitten.

  • Översta lagret

    Lägg försiktigt på den översta botten ovanpå grädden så att den formas efter toppigheten.

  • Klä med marsipan

    Lägg marsipanlocket direkt ovanpå sockerkaksbotten och klä försiktigt in hela tårtan. Skär bort kanterna nedtill.

  • Skär ut flikar

    Skär försiktigt åtta snitt i marsipanen på ovansidan av tårtan. Vik ut flikarna så att det bildar som ett stjärnmönster. Fyll hålet i mitten med jordgubbar.

  • Marsipanband

    Vrid en lång remsa av lila marsipan från båda ändar så att det bildar som en jirlang. Lägg den längs med nederkanten på tårtan.

  • Sista touchen

    Pudra hela tårtan med florsocker. Klar att servera!