Hoppa till sidans innehåll

Enligt ICAs grillrapport vill svensken grilla mer grönsaker. Här tipsar vi om grillredskapen som gör det enkelt att grilla grönt. Glöm snurrande champinjoner på grillspett och zucchiniskivor som glider igenom gallret. Halster, dubbla spett och pannor fixar grönsakerna på grillen.

Leena Mägi

Vi svenskar vill grilla mer grönsaker och ost. Det framgår tydligt av ICAs grillrapport, grönsaker som huvudrätt på grillen har ökat från 37 procent 2015 till 50 procent 2018. Och grönsaker ligger idag faktiskt på fjärde plats i topplistan över svenskarnas vanligaste huvudrätter på grillen.

Smarta grillredskap

  • Rejält grillspett

    Rejält grillspett

    Det här dubbla grillspettet är ett måste för dig som grillar mycket grönsaker. Tack vare de dubbla spetten sitter grönsakerna fast ordentligt och de rullar inte heller runt och bara grillas på ena sidan – du vet hur det kan bli med bara ett spett.

  • Fiskhalster

    Fiskhalster

    Grillhalster för fisk är format för att grilla hela fiskar – tänk en nyuppdragen abborre. Men du kan så klart stoppa annat än fisk i det. Har du testat att grilla halloumi i fiskhalster? Vi kan avslöja att det funkar finfint.

  • Grillform med avtagbart handtag

    Grillform med avtagbart handtag

    Som en wok på grillen – passar perfekt till grönsaker. Och toppen för varmhållning om du grillat i omgångar. Avtagbart handtag, som är enkelt att ta av och på allt efter behov.

  • Grillhalster flex

    Grillhalster flex

    Halster med flexibla och töjbara öglor, hur bra är inte det? Råvaror som inte häger ihop, tänk skivor av vitkål, eller godsaker med oregelbunden form som champinjoner eller majskolvar. Inga problem med det här smarta halstret. Handtagen/stödbenen i sidorna gör halstret enkelt att vända. Finns i två storlekar.

  • Grillspett med avputtare

    Grillspett med avputtare

    Enkel grillning och lättare att äta snyggt med det här platta grillspettet. I och med att det är platt snurrar inte maten och avputtaren gör det enkelt att få maten från spett till tallrik.

  • Grillpanna

    Grillpanna

    Med en gillform kan du enkelt flytta maten från direkt till indirekt grillning och du minimerar risken för att bränna grönsaker och andra råvaror. Tack vare hål i botten och sidorna, så förångas vätskan och du får ett härligt grillresultat. Tänk på att det tar längre tid att grilla i form än direkt på galler. För bästa resultat, förvärm formen i 10 minuter innan maten läggs på.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer