Så tänder du grillen utan tändvätska
Med dessa tips och verktyg blir du en mästare på att tända din grill utan tändvätska.
När passar det bäst att grilla med kol? När är det bättre att grilla med briketter? Och är det okej att grilla med både och? ICAs grillmästare har svaren och delar här med sig av sina bästa tips.
Hungrig? Inspireras av våra grillrecept.
ICA-kökets grillmästare, Niclas Rapp, ger här sina tips om när det är bättre att grilla med kol respektive briketter. Och när du kan använda både och. Se film samt frågor och svar nedan.
Briketter tar lite längre tid att få fart på än kol, men det brinner längre och håller värmen bra.
Passar bäst för:
- En hel köttbit
- Indirekt grillning under lock
Kol går snabbt att tända och ger lite smak, även om de lärde tvistar om det verkligen går att uppfatta smakskillnaden. Håller värmen bra, och behöver du mer ös i glöden så släng på en stor näve till.
Passar bäst för:
- Skivat kött
- Kyckling
- Korv
- Direkt grillning
Ja. Fördelen med att mixa briketter och kol är att det ger längre brinntid och mer smak. Det passar perfekt när du ska grilla en helt köttbit och även indirekt grillning under lock.
Kolla status för eldningsförbud och vad som gäller i din kommun på krisinformation.se.
Med dessa tips och verktyg blir du en mästare på att tända din grill utan tändvätska.
Här hittar du recept med råkorv och tips på hur du tillagar den på bästa sätt.
Vi har tagit fram de viktigaste stegen för att lyckas med grillad tonfisk - varje gång!
Lär dig att rimma kyckling och kött för djupare smak och saftigare kött!
Grilla din efterrätten - det är fantastiskt gott! Här har vi grillat ananas och persika.
Buffé har dykt ner i marinader och hur marinad påverkar resultatet och smaken.
Lär känna dig själv och din perfekta grill i vår grillguide.
Visst kan du grilla mer miljövänligt – det gäller bara att göra medvetna val.