När passar det bäst att grilla med kol? När är det bättre att grilla med briketter? Och är det okej att grilla med både och? ICAs grillmästare har svaren och delar här med sig av sina bästa tips.
Hungrig? Inspireras av våra
grillrecept.
ICA-kökets grillmästare, Niclas Rapp, ger här sina tips om när det är bättre att grilla med kol respektive briketter. Och när du kan använda både och. Se film samt frågor och svar nedan.
Briketter tar lite längre tid att få fart på än kol, men det brinner längre och håller värmen bra.
Passar bäst för:
- En hel köttbit
- Indirekt grillning under lock
Kol går snabbt att tända och ger lite smak, även om de lärde tvistar om det verkligen går att uppfatta smakskillnaden. Håller värmen bra, och behöver du mer ös i glöden så släng på en stor näve till.
Passar bäst för:
- Skivat kött
- Kyckling
- Korv
- Direkt grillning
Ja. Fördelen med att mixa briketter och kol är att det ger längre brinntid och mer smak. Det passar perfekt när du ska grilla en helt köttbit och även indirekt grillning under lock.