Hoppa till sidans innehåll

Kaffe - en av världens mest älskade drycker. Värd att variera på fler sätt än med eller utan socker. Tillsammans med kaffeproffsen på Lavazza tipsar vi om 5 enkla knep som lyfter kaffet lite extra.

Artikel i samarbete med Lavazza

 • Pimpa kanten

  Gör ett festligt intryck med utsmyckade koppkanter. Inte bara är det väldigt fint, men fungerar också som smaksättare. Doppa koppens kant i sockerlag och sedan i valfri krydda, strössel eller varför inte finkrossade polkagrisar.

 • Servera kaffet i fina glas

  Tänk utanför boxen till nyårsmiddagen. Kaffe behöver inte alltid serveras i en mugg av porslin - servera kaffet i vackra glas istället. Det gör efterrätten och kaffet ännu mer festlig och gör att man dricker kaffet med mer försiktighet och finess.

 • Smaksätt med goda kryddor

  Att smaksätta kaffe är enkelt och ger en överraskande upplevelse. Tillsätt ett par teskedar kanel och/eller kardemumma i det malda kaffet i kaffefiltret. Rör om och brygg sedan kaffet som vanligt. Det kryddiga kaffet blir extra gott om du föredrar mjölk i kaffet.

 • Bjud på kaffedrink som variation

  Varför inte ersätta den vanliga koppen kaffe med en god kaffedrink? Prova en fräsch espressotonic, en mustig espressomartini eller en kryddig pepparkakslatte.

 • Festliga mönster

  Ett enkelt sätt för att dekorera din mjölkbaserade kaffedrink är att pudra över lite kanel eller kakao. Använd en stencil i ett lite hårdare papper, klipp till mönstret och håll den stadigt ovanför koppen. Pudra med hjälp av en tesil nära stencilen för att få bra kontrast på mönstret.

  Ladda ner mallarna här (PDF)

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer