Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kladdkaka med kaffesmak

Egentligen är ju kladdkaka perfekt precis som den är. Men tänk dig att låta smaken av nymortlade kaffebönor förgylla denna mörka skönhet och göra den ett snäpp djupare i smaken.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Mortla kaffebönorna fint. Smält chokladen över vattenbad och rör ner smöret så att det smälter, ställ åt sidan och låt svalna något.
  3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke och vänd ner chokladen.
  4. Blanda bakpulver och mjöl och sikta ner i smeten, vänd till sist ner kaffebönorna.
  5. Smöra en form med löstagbar kant och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
  6. Låt svalna, gärna i kyl, innan servering.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Recept och bild i samarbete med Lavazza.

Se här hur du gör Kladdkaka med kaffesmak

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1/2 dl hela kaffebönor (gärna Lavazza Qualità Rossa eller Caffè Espresso)
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 2 1/4 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer