Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Kladdkaka med kaffesmak

Egentligen är ju kladdkaka perfekt precis som den är. Men tänk dig att låta smaken av nybryggt kaffe förgylla denna mörka skönhet och göra den ett snäpp djupare i smaken. Servera med en kopp bryggkaffe.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smält chokladen över vattenbad och rör ner smöret så att det smälter, ställ åt sidan och låt svalna något.
  3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke och vänd ner chokladen.
  4. Blanda bakpulver och mjöl och sikta ner i smeten, vänd till sist ner avsvalnat bryggkaffe.
  5. Smöra en form med löstagbar kant och häll ner smeten.
  6. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
  7. Låt svalna, gärna i kyl, innan servering.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Recept och bild i samarbete med Lavazza.

Se här hur du gör Kladdkaka med kaffesmak

Tips

Byt bryggkaffet mot 1/2 dl mortlade kaffebönor (för 8 port).

Ingredienser

Portioner: 8
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl bryggkaffe (gärna Lavazza Qualità Rossa)
  • smör eller olja (till formen)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer