Visste du att du kan använda överbliven kaffesump till att göra en ansiktsskrubb? Eller kaffeslatten till att baka ett riktigt saftigt matbröd? Här kommer 6 hållbara tips för minskat kaffesvinn.
Tips! Passa på att
baka med kaffe.
Det mest självklara, men också enklaste. Häll bara upp det kaffe du dricker! Men vi vet, det blir inte alltid som planerat, och därför kan du scrolla ner och läsa våra 5 ytterligare tips.
I kaffedrinkar kan det lätt bli blaskigt när vanlig is smälter i glaset. Om isbitarna består av kaffe slipper du detta problem. Ett grymt kaffehack om vi får säga det själva!
Överblivet kaffe i matbröd gör under för smak och saftighet. Här hittar du ett recept på ett riktigt toppenbröd, så nu är det bara att baka så det står härliga till!
Kaffe och choklad är en riktig succé-kombination, det är sen gammalt. Här bjuder vi på ett riktigt vinnande recept där du får tillfälle att använda morgonkaffet som blev över.
Huden kan ibland behöva en boost - ge bort en upplyftande ansiktsskrubb gjort på kaffesump, kokosolja och farinsocker! Kaffet ger energi till huden och tillsammans med farinsockret tar den bort döda hudceller. Gör dubbelsats för du kommer vilja behålla en själv.
Växtnäring gjord på kaffesump, bananskal och äggskal gör att dina plantor överlever den mörka vintern. Kaffesumpen innehåller bl.a. kalium, fosfor och magnesium. Varför inte skämma bort dina växtvänner med hushållets matrester? Win-win för både miljön och växterna.