Hoppa till sidans innehåll

I vår matskola visar vi hur du gör en frisk parfait. Just denna läckerbit har smak av citron och grenadine, en alkoholfri drinkmix. Här ger den tillsammans med kärnor från granatäpple ger både en kärleksröd färg och ljuvlig sötma till den friska parfaiten.

Receptet på parfaiten hittar du här.

 

Så gör du parfait

  • Vispa äggsmet

    Vispa äggula och socker fluffigt. Ha i juice och rivet skal från en citron och vispa lite till.

  • Vispa grädde

    Vispa grädde i en separat bunke. Blanda ner grädden i äggvispet.

  • Häll i formen

    Skölj formen i kallt vatten. Häll i smeten i formen. Ställ i frysen i minst 6 timmar.

  • Koka sirapen

    Dra långa strimlor av citronskal med ett zestverktyg. Koka zesten 5 minuter i gredainemix. Lyft bort citronskalen med en gaffel och lägg åt sidan. Koka såsen till en sirapsliknande konsistens.

  • Lägg till granatäpple

    Kärna ur ett granatäpple och blanda med grenadinesirapen.

  • Lägg upp och servera

    Ta ut parfaiten ur frysen, ställ formen i kylen i 30 minuter. Skölj formen med varmt vatten på utsidan när det är dags att servera. Stjälp över parfaiten på ett fat och lägg grenadinesirapen runtom. Dekorera med de långa citronskalen ovanpå. Klart att servera!