Hoppa till sidans innehåll

Griljerad skinka hör julen till och att griljera den själv är inte svårt. Det går att göra på färdigkokt skinka och med skinka som du kokar själv. Se till att du har en väl fungerande termometer när det väl är dags. Se filmen för mer inspiration till att lyckas med julskinkan.

Här finns alla våra goda recept på griljerad skinka! Smaklig måltid.

 

 

Så gör du - griljerad skinka

  • Skölj

    Börja med att skölja skinkan i kallt vatten.

  • In i ugnen

    Lägg skinkan på en plåt, stoppa in en stektermometer i mitten av skinkan. Stoppa in i ugnen.

    Ugnstemperatur: 125 grader
    Innertemperatur: 72-75 grader

  • Torka av

    Ta ut skinkan och torka av den med pappet. Detta för att griljeringen lättare ska fastna.

  • Majsstärkelse

    Pudra över majsstärkelse över skinkan.

  • Griljering

    Smeta på senapsgriljeringen.

    RECEPT! Här hittar du alla våra recept på griljering.

  • Ströbröd

    Avsluta med att strössla över ströbröd.

  • In i ugnen igen

    Slutligen: stoppa in skinkan i ugnen igen.

    Ugnstemperatur: 225 grader
    Tid: cirka 10 minuter

  • Nejlikor

    Avsluta med att trycka i några nejlikor, för den juliga smaken och syns skull.

Tips på andra griljeringar

  • Fikon och valnötter

  • Ingefära och honung

  • Tranbär

  • Kaffe och honung