Matskola

Griljerad skinka

Griljerad skinka hör julen till och att griljera den själv är inte svårt. Det går att göra på färdigkokt skinka och med skinka som du kokar själv. Se till att du har en väl fungerande termometer när det väl är dags. Se filmen för mer inspiration till att lyckas med julskinkan.
Här finns alla våra goda recept på griljerad skinka

Så gör du - griljerad skinka

Vi visar steg för steg hur du griljerar skinka.

  1. 1. Skölj

    Börja med att skölja skinkan i kallt vatten.

  2. 2. In i ugnen

    Lägg skinkan på en plåt, stoppa in en stektermometer i mitten av skinkan. Stoppa in i ugnen.

    Ugnstemperatur: 125 grader
    Innertemperatur: 72-75 grader

  3. 3. Torka av

    Ta ut skinkan och torka av den med pappet. Detta för att griljeringen lättare ska fastna.

  4. 4. Majsstärkelse

    Pudra över majsstärkelse över skinkan.

  5. 5. Griljering

    Smeta på senapsgriljeringen.

    RECEPT! Här hittar du alla våra recept på griljerad skinka.

  6. 6. Ströbröd

    Avsluta med att strössla över ströbröd.

  7. 7. In i ugnen igen

    Slutligen: stoppa in skinkan i ugnen igen.

    Ugnstemperatur: 225 grader
    Tid: cirka 10 minuter

  8. 8. Nejlikor

    Avsluta med att trycka i några nejlikor, för den juliga smaken och syns skull.

Tips på andra griljeringar

  • Fikon och valnötter
  • Ingefära och honung
  • Tranbär
  • Kaffe och honung

Artiklar (1461)

Lyckas varje gång!

Temperatur för kola

Här beskriver vi hur du med hjälp av termometer och kulprov tar reda på när kolan är klar!

Matskola!

Knäck med mandel

Läckert söt och härligt seg. Här visar vi hur du kokar den perfekta knäcken!

Tips!

Koka många ägg

Till stora högtider äter vi många goda ägghalvor. Bästa tipsen för att koka perfekta ägg!

Glassigt!

Krans av glass och bär

Skapa er egen glasstårta med bär och choklad! Perfekt till jul- och nyårsbordet.