Hoppa till sidans innehåll

Gör egen äppelmust för att ta hand om äppelskörden, och för att det är gott såklart! Här är några olika tillvägagångssätt.

Sofie Lundmark
Tips: Här finns alla recept med äpplen. 

  • Med råsaftcentrifug

    Plocka bort äpplen som börjar bli dåliga. Kantstötta äpplen och fallfrukt går bra att använda. Använd råsaftcentrifug för att göra juice av alla äpplen.

    Använd saftmaja, kaffefilter eller saftfilter för att filtrera musten.

    Frys in i PET-flaskor och ta fram vid behov. Eller pastörisera musten för att förlänga hållbarhete. Detta gör du genom att genom att hälla upp musten i glasflaskor och ställa i ugnen på 70 grader i ca 30-40 minuter. När de svalnat, sätt på lock eller korkar ordentligt.

  • Like a pro

    Köp en riktig äppelkross och fruktpress på specialistbutik.

  • Latmansvarianten

    Lämna in dina äpplen på musteri, vänta en stund och gå hem glad och utvilad med färdigförpackad äppelmust! Eller ta kontakt med ett mobilt musteri som kommer hem till dig och mustar dina äpplen.

  • Gör något annat!

    Prova göra äppelsaft eller äppeldryck istället.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer