Vegetarisk mat är hetare än någonsin. Ja, det börjar även bli rätt folkligt. I varannan tidning hittar man recept med mycket grönt, och antalet gröna matbloggare växer mer och mer. Här är Bufféredaktionens favoriter, tipsa oss gärna om fler!

Ur tidningen Buffé, februari 2015

På förmiddagen rensar hon ogräs och spritar ärter. På eftermiddagen bloggar hon med jord under naglarna. Vår tids ”bonde”, Karoline Jönsson, är en av tongivarna i den gröna matbloggsvärlden. Hennes blogg Det gröna skafferiet vann Stora matbloggspriset 2012 och sedan dess har det fortsatt att gå spikrakt uppåt på blogghimlen. 

I oktobernumret av Buffé bjuder Karoline på en rustik veggobuffé med Rödbetspaj, Skördegryta, Havreotto med champinjoner och en härlig Höstsallad med bönor och äpple. Till detta ett gott Brytbröd med rosmarin och rödlök. Det gröna tänket följer med i efterrätten, en fenomenal Palsternackskaka med apelsinfrosting. Man kan säga att morotskakan har fått konkurrens!

Men Karoline Jönsson är inte ensam om att blogga grönt, tvärtom. Nedan listar vi några av Bufféredaktionens övriga favoriter. Vill du lägga till din egen gröna bloggfavorit? Tipsa Buffés webbredaktör på camilla.thornqvist@otw.se.

Bufféredaktionens bloggfavoriter

 • Green Kitchen Stories

  David Frenkiel från Sverige och danska Luise Vindahl bloggar på engelska om hälsosam vegetarisk mat som kroppen mår bra av. Underbart inspirerande recept, underhållande texter och inte minst fantastiskt snygga bilder. Besök bloggen här.

 • Oh she glows

  En blogg helt inriktad på raw food och vegansk mat. Angela Liddon, som driver bloggen, gav ut sin första kokbok i mars 2014 i USA och Kanada. Besök bloggen här.

 • Vegoriket

  För några år sedan tog Mattias Kristiansson bloggvärlden med storm med bakbloggen Bake my day. Med sin andra blogg Vegoriket bjuder han med stor inlevelse och humor på vacker vegansk mat. Mattias driver även Sveriges första helt vegetariska mattidning Vego, som också är namnet på hans senaste kokbok. Besök bloggen här.

 • My new roots

  Kanadensiskan Sarah Britton bor i Köpenhamn, men jobbar för flera internationella matmagasin. Hennes blogg My new roots är en guldgruva för alla som är nyfikna på ett grönare, krispigare hälsotänk. Besök bloggen här.

 • Vegoteket

  När två veganbloggar, tidigare Veganmage och Veganisera, blir en! Blir man inte hungrig av ett besök här, ja, då är det är det något som är galet. Och även om man inte är hundra procent vegan är det svårt att inte bli inspirerad av alla fina matbilder. Besök bloggen här.