Glass är ju gott, men har du testat glass med karamelliserade bananer, med choklad- och bananbräck? Här hittar du glassrecepten som garanterat kommer stimulera dina smaklökar.

Artikel i samarbete med Oatly
Tips! Här hittar du alla våra glassrecept!

 • Inte så fattiga riddare

  Doppa bröd i en smet av kikärtsmjöl och havredryck. Stek, vänd ner i kanelsocker, toppa med vaniljglass och en klick björnbärssylt. Ja du hör ju själv.

  Veganska fattiga riddare med vaniljglass och björnbärssylt

 • Pepprigt!

  Vadå, pepprig glass? Ja! I detta recept med jordgubbsglass, rabarberkompott och hemmagjort lakritspulver är faktiskt peppar den gemensamma nämnaren. Peppartonerna som finns i rabarber, lakrits och mynta lyfter fram smaken i jordgubbsglassen, neutraliserar syran och balanserar sötman. Testa!

  Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta

 • Banan <3 choklad

  Banan och choklad är riktiga smakkompisar som verkligen kompletterar varandra. Du behöver bara mixa banan med chokladdryck och chokladglass, och på en knapp minut har du en riktigt smarrig milkshake att njuta av.

  Vegansk choklasmilkshake med banan

 • Banan <3 choklad <3 banan <3 choklad

  Vad slår smakkombinationen banan och choklad? Jo banan och choklad, med banan och choklad. I detta recept säger vi more is more med karamelliserade bananer och chokladglass, toppat med knaprigt choklad-, kokos- och bananbräck.

  Chokladglass med karamelliserade bananer och kokos- och chokladbräck

 • Söt, mäktig och knaprig

  Beslutsångest? Klassikern jordgubbsglass med mörk chokladsås kan inte bli annat än rätt. Toppa med krossad, krispig honeycomb för en fulländad dessert. Om sommar hade en smak tror vi den skulle smaka såhär!

  Jordgubbsglass med mörk chokladsås och vegansk honeycomb