Laga koreansk Bulgogi
Matskola
Lär dig laga den koreanska rätten Bulgogi! Vi visar steg för steg hur du gör.
Matskola
Wontons är små asiatiska knyten fyllda med exempelvis fläskfärs. Wonton-ark säljs frysta i affärer med asiatiska specialavdleningar, och kan ofta också beställas. Vi visar hur du gör och bjuder på ett recept på wontons med räkor och chiliolja !
Tips: Här hittar du alla våra goda recept på dumplings och fyllningar.
Koka upp vatten i en stor kastrull.
Lägg ungefär en halv tesked fyllning på varje wonton-ark och knyckla ihop försiktigt.
Nyp ihop kanterna.
Lägg dem i omgångar i det kokande vattnet. Låt koka ca 1 minut. Ta upp och låt rinna av.
Små och smaskiga och enkla att göra – bara att nypa ihop! Dessa kinesiska munsbitar fylls med fläskfärs med smak av ingefära, sherry och soja. Wonton-arken kan beställas i din ICA-butik och säljs även frysta i affärer med asiatiska specialavdelningar.
Kinesiska dumplings, också kallade wontons, kan fyllas med allt från kött och fisk till grönsaker. Dessa goda och smakrika degknyten har en fyllning av vannameiräkor och gräslök och serveras med fördel tillsammans med het chiliolja.
Wontonplattor som fylls med kyckling, ingefära, salladslök och sesam för att sen vikas ihop och ångas. Servera i katsu currysås. Otroligt gott!
Matskola
Lär dig laga den koreanska rätten Bulgogi! Vi visar steg för steg hur du gör.
Tips för bästa resultat
Här lär du dig, steg för steg, att laga nyttig och god asiatisk mat i ångkokare av bambu.
Matskola
I vår video visar vi exakt hur du gör egna vårrullar - enklare än du tror och smakar fantastiskt!
Matskola
Här visar vi steg för steg hur du lyckas med hemmagjorda dumplings.
Matskola
Nudlar finns i olika former, färger och storlekar. Vi hjälper dig att välja rätt till maträtten.
Thailändskt
Sugen på en av det thailändska kökets favoriträtter, Paneng curry? Här hittar du våra bästa recept!
Mat till många!
Här visar vi hur du gör paj till många i långpanna och bjuder på smakrika recept.
I det asiatiska skafferiet
Vi guidar dig genom olika asiatiska såser, både färdiga och hemmagjorda, och vad som passar till!
Här visar vi hur du gör italiensk porchetta, en ugnsstekt, örtkryddad fläskkarrérulle.