Saffransbullar ska vara mjuka, luftiga och sprida en härlig doft av saffran. Det är hur enkelt som helst att baka sådana bullar – följ bara det här receptet som är noga provbakat så kommer du att lyckas!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfria varianter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning.
Gör äggfri: ersätt ägget till pensling med mjölk eller filmjölk.
Näringsvärdet är beräknat per bulle på 40 bullar.
Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från rätten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta är verkligen bästa lussebullereceptet! Men ännu bättre blev bullarna i år när jag bakade med vatten istället för mjölk, bullarna höll sig mycket saftigare även efter att ha varit frysta!
Johanna
2022-12-27Denna degen är toppen! Följ till punkt och pricka så blir du inte besviken. Det är viktigt att ingredienserna är rumsvarma och att INTE öka på mängden mjöl om degen är kladdig. Låt den gå länge i maskinen, minst 15-20 min på medelhastighet så blir den lätt att arbeta med. Även för barnahänder. Tips från mig - mjölet Manitoba cream är toppen till matbröd och vetebröd. När degen är färdigjäst så häll ut den på LÄTT mjölat bakbord och knåda INTE. Väg upp bitar om 55 - 60 gram. Tycker jag är lagom storlek. Rulla ut längder med lätt hand. Behövs inget extra mjöl. Langa ut längderna till ev barn i huset och låt dom forma till lussefigurer. Teamwork!
Cecilia
2022-12-20Jättefluffiga och goda, rekommenderar att ha i Rom i stället för vatten, första gången blev bullarna jättestora så var inte rädd att göra dom små vid utbaket för de växer jätte mycket i ugnen, lite minus är att degen är lite för lös när bullarna ska göras, så lite tålamod, men fluffigt blir det.
Robert
2022-12-13