Saffransbullar ska vara mjuka, luftiga och sprida en härlig doft av saffran. Det är hur enkelt som helst att baka sådana bullar – följ bara det här receptet som är noga provbakat så kommer du att lyckas!
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2013
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfria varianter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning.
Gör äggfri: ersätt ägget till pensling med mjölk eller filmjölk.
Näringsvärdet är beräknat per bulle på 40 bullar.
Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från rätten.
Kommentarer
Elena
2021-01-10Absolut bästa receptet! Har aldrig bakat lussebullar så många gånger i juletider. Bakar alltid med manitoba cream och provat både vaniljvodka och apelsinlikör i stället för rom att blötlägga saffran i, blev superbra!
Staffan
2020-12-22Blev perfekta. Jag hade hälften vetemjöl special och hälften gammaldags vetemjöl. Krossade saffran genom att mortla en sockerbit och hällde sedan på whisky eftersom jag hade vare sig rom eller konjak. Resultatet blev enastående.
Karin
2020-12-22Toppengoda, fluffiga bullar men lite svårarbetad deg vid utbaket så en del mer mjöl gick åt för att inte degen skulle fastna på bakbordet/granitskivan.