Godaste lussebullen

1142
208
Godaste lussebullen

Saffransbullar ska vara mjuka, luftiga och sprida en härlig doft av saffran. Det är hur enkelt som helst att baka sådana bullar – följ bara det här receptet som är noga provbakat så kommer du att lyckas!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Godaste lussebullen

Ingredienser

Ger 1 sats, ca 40 bullar
2 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
2 msk rom eller vatten
50 g jäst
175 g rumsvarmt smör
5 dl rumsvarm mjölk (3 %)
1/2 tsk salt
800 g vetemjöl (ca 13 1/2 dl till 1 sats)
1 dl russin
mjöl till utbakning
1 ägg till pensling

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfria varianter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning.
Gör äggfri: ersätt ägget till pensling med mjölk eller filmjölk.

Näringsvärdet är beräknat per bulle på 40 bullar.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från rätten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1142

Kommentarer

Karolin

2022-01-14

Jag älskar detta recept! Ska prova utan saffran med kardemumma.

Andrea

2021-12-29

Blev 25 bullar på två plåtar. Ha inte i mer mjöl. Pensla inte med äggen före utan med sockerlag (eller äggvita) efter. Håller fukten inne och de blir suuupermjuka!

Christin

2021-12-19

Funkar det även utan saffran? Med kardemumma i stället?

Näringsvärde per portion

Energi 557 KJ / 133 kCal
Fett 4 g
Salt 0.16 g
Kolhydrater 21 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Vaniljbullar
Stora tekakor
Krämbulle
Kardemummakringlor
Rabarberbulle