Godaste lussebullen
Saffransbullar ska vara mjuka, luftiga och sprida en härlig doft av saffran. Det är hur enkelt som helst att baka sådana bullar – följ bara det här receptet som är noga provbakat så kommer du att lyckas!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Ingredienser
1 sats, ca 40 bullar
2 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
2 msk rom eller vatten
175 g rumstempererat smör
50 g jäst
5 dl rumstempererad mjölk (3 %)
1/2 tsk salt
800 - 900 g vetemjöl (800g motsvarar ca 13 1/2 dl och 900 g ca 15 dl)
1 dl russin
mjöl till utbakning
1 ägg till pensling
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfria varianter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning.
Gör äggfri: ersätt ägget till pensling med mjölk eller filmjölk.
Näringsvärdet är beräknat per bulle på 40 bullar.
Receptet har uppdaterats december 2023.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från rätten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi557 KJ / 133 kCal
Fett4 g
Salt0.16 g
Kolhydrater21 g
Protein3 g
Kommentarer
Underbart recept även om jag kanske tar 200 gr smör. Är allt rumstempererat, mjölet vägt och maskinen får gå i 20 min så går det inte att misslyckas. Behöver i princip inget mjöl för att baka ut.
Annika
2024-02-09Degen skall vara kletig när den är klar. Bli inte orolig! Ta en liten bit m degskrapa o mjöla L Ä T T din handflata, tryck o rulla först, sen gör du en "lagom" tjock sträng att snurra:) De bästa bästaste någonsin!
Karin
2024-01-09Det ultimata lussekattereceptet. Har gjort detta i flera år, och får alltid höra att det är så goda lussekatter. Tack! 🤠
Frida
2023-12-27