Godaste lussebullen

Saffransbullar ska vara mjuka, luftiga och sprida en härlig doft av saffran. Det är hur enkelt som helst att baka sådana bullar – följ bara det här receptet som är noga provbakat så kommer du att lyckas!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Ingredienser
1 sats, ca 40 bullar
2 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
2 msk rom eller vatten
175 g rumstempererat smör
50 g jäst
5 dl rumstempererad mjölk (3 %)
1/2 tsk salt
800 - 900 g vetemjöl (800g motsvarar ca 13 1/2 dl och 900 g ca 15 dl)
1 dl russin
mjöl till utbakning
1 ägg till pensling
Gör så här
00:30:00
00:15:00
00:20:00
01:00:00
00:30:00
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bulle på 40 bullar.
Energi557 KJ / 133 kCal
Fett4 g
Salt0.16 g
Kolhydrater21 g
Protein3 g
Kommentarer
Jättebra recept. Lägg till en tjuga på riktigt mjöl. Jag bakade senast på Ölandsvete och Santa Maria saffran - jag lovar, det gör skillnad.
Jonas
2024-12-20Kan man låta saffran stå under natten i vattnet? 8-10 timmar ?
Joel
2024-12-14Hej Joel! Ja, det fungerar fint! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-16Hej. Jag har bakat enligt receptet under alla år. Bara längre jäsning hos mig. Barnen älsakar mina lussekatter. Violetta
Violetta
2024-12-13