Saffransbullar ska vara mjuka, luftiga och sprida en härlig doft av saffran. Det är hur enkelt som helst att baka sådana bullar – följ bara det här receptet som är noga provbakat så kommer du att lyckas!
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2013
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfria varianter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning.
Gör äggfri: ersätt ägget till pensling med mjölk eller filmjölk.
Näringsvärdet är beräknat per bulle på 40 bullar.
Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från rätten.
Kommentarer
Karolin
2022-01-14Jag älskar detta recept! Ska prova utan saffran med kardemumma.
Andrea
2021-12-29Blev 25 bullar på två plåtar. Ha inte i mer mjöl. Pensla inte med äggen före utan med sockerlag (eller äggvita) efter. Håller fukten inne och de blir suuupermjuka!
Christin
2021-12-19Funkar det även utan saffran? Med kardemumma i stället?