Godaste lussebullen

948
184
Godaste lussebullen

Saffransbullar ska vara mjuka, luftiga och sprida en härlig doft av saffran. Det är hur enkelt som helst att baka sådana bullar – följ bara det här receptet som är noga provbakat så kommer du att lyckas!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Godaste lussebullen

Ingredienser

Ger 1 sats, ca 40 bullar
2
paket saffran (à 1/2 g)
2 dl
strösocker
2 msk
rom eller vatten
50 g
jäst
175 g
rumsvarmt smör
5 dl
rumsvarm mjölk (3 %)
1/2 tsk
salt
800 g
vetemjöl (ca 13 1/2 dl till 1 sats)
1 dl
russin
-
mjöl till utbakning
1
ägg till pensling

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfria varianter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning.
Gör äggfri: ersätt ägget till pensling med mjölk eller filmjölk.

Näringsvärdet är beräknat per bulle på 40 bullar.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från rätten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

948

Kommentarer

Elena

2021-01-10

Absolut bästa receptet! Har aldrig bakat lussebullar så många gånger i juletider. Bakar alltid med manitoba cream och provat både vaniljvodka och apelsinlikör i stället för rom att blötlägga saffran i, blev superbra!

Staffan

2020-12-22

Blev perfekta. Jag hade hälften vetemjöl special och hälften gammaldags vetemjöl. Krossade saffran genom att mortla en sockerbit och hällde sedan på whisky eftersom jag hade vare sig rom eller konjak. Resultatet blev enastående.

Karin

2020-12-22

Toppengoda, fluffiga bullar men lite svårarbetad deg vid utbaket så en del mer mjöl gick åt för att inte degen skulle fastna på bakbordet/granitskivan.

Näringsvärde per portion

Energi 557 KJ / 133 kCal
Fett 4 g
Salt 0.16 g
Kolhydrater 21 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept