Godaste lussebullen
Saffransbullar ska vara mjuka, luftiga och sprida en härlig doft av saffran. Det är hur enkelt som helst att baka sådana bullar – följ bara det här receptet som är noga provbakat så kommer du att lyckas!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Ingredienser
1 sats, ca 40 bullar
2 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
2 msk rom eller vatten
175 g rumstempererat smör
50 g jäst
5 dl rumstempererad mjölk (3 %)
1/2 tsk salt
800 - 900 g vetemjöl (800g motsvarar ca 13 1/2 dl och 900 g ca 15 dl)
1 dl russin
mjöl till utbakning
1 ägg till pensling
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bulle på 40 bullar.
Energi557 KJ / 133 kCal
Fett4 g
Salt0.16 g
Kolhydrater21 g
Protein3 g
Kommentarer
Provat detta recept två gånger nu. Första försöket kändes väldigt klibbigt och kladdigt, hade maxat mjölet. 15dl. Men de blev luftiga och goda. Andra försöket hade jag 14dl mjöl, jäste 1h. Vägde upp 50gr per bit och rullade ihop. Blev 33st. Hade funkat med 40gr också så blir det nog 40st. Andra gången blev de ännu godare. Kändes mindre klibbigt, vet ej varför. Mjölade händerna och det funka bra. Mycket bra recept!! Provade med rom, men märkte ingen skillnad😅
My
2024-12-10Bästa receptet. Dags för tredje baket idag denna vintern. Tar mindre mängden mjöl, extra saffran o använder maskin. Fantastiskt att se hur degen ändrar karaktär när den är färdigknådad. Lättarbetad o blir fina lussekatter. Saftiga, fluffiga o goda! Se till att ingredienserna är rumsvarma o inte för kalla. Det är viktigt.
Cecilia
2024-12-09Det absolut bästa receptet på lussebullar som jag bakat i flera år. Tack för bra recept!
Matilda
2024-12-08