Fixa en skinkhand till halloween
Halloween!
Vi visar steg för steg hur du gör en extremt obehaglig men god skinkhand.
ICA-Växa
Hur kommer det sig att Sverige har ett av världens bästa jordbruk, men växtbaserad mat produceras främst utanför vårt avlånga land? Det undrade vi också, och startade initiativet ICA-Växa med målet att göra mer svenskproducerad, växtbaserad, klimatvänlig och jättegod mat.
Initiativet ICA-växa vill plocka hem produktionen av växtbaserad mat till Sverige - så ingen behöver välja mellan att stötta svenskt lantbruk och växtbaserat. Detta kommer även vara en stor och viktig del i vår klimatambition om halverat klimatfotavtryck från kunders inköp av livsmedel till 2030.
Vad är ICA-Växa?
Vårt initiativ att öka andelen svenskproducerad, växtbaserad och god mat med fokus på att stödja produktutveckling och uppskalning av hållbar växtbaserad mat
ICA-växa är ett initiativ som ska öka produktionen av växtbaserad och svenskproducerad god mat. Målet är att man ska kunna stötta svenskt lantbruk, äta klimatsmart och gott i varje växtbaserad tugga.
Växtbaserad mat är den viktigaste förändringen för att skapa ett hållbart matsystem. Därför vill vi plocka hem produktionen av växtbaserad mat till Sverige - så ingen behöver välja mellan att stötta svenskt lantbruk och klimat. Detta kommer även vara en stor och viktig del i vår klimatambition om halverat klimatfotavtryck från kunders inköp av livsmedel till 2030.
Samarbete är A och O!
För att främja konsumtion och produktion av svensk, växtbaserad mat och skapa märkbar förändring måste hela värdekedjan samverka. En stor styrka är att ICAs handlare kan köpa in direkt från lokala matproducenter och många handlare är engagerade i att öka utbudet av lokalt i sina butiker. För att förenkla det lokala ekosystemet och öka andelen lokala produkter i butikerna har ICA, i nära samarbete med LRF, bland annat skapat en orderportal där man kopplat samman över 550 producenter med handlare runt om i landet.
Initiativet ska främja lokala ekosystem mellan ICA-handlare, lokala producenter och entreprenörer
Halloween!
Vi visar steg för steg hur du gör en extremt obehaglig men god skinkhand.
Halloween
Vi har gjort det igen, fast denna gång i form av köttfärsfötter.
Till alla saffransnördar!
Var kommer saffran från och varför är det så sablarns dyrt med saffran?
Julbröd!
Om du älskar vörtbröd ska du absolut baka den här goda varianten på vörtbrld med russin.
Guide!
Men vad skiljer olika sorter av färskost åt och vad kan färskostarna användas till? Vi guidar dig!
Smarta tips!
Här listar vi prylarna som underlättar både plockning och torkning, saftning och syltning.
Sommarens bär
Lär dig mer om sommarens favoritbär björnbär och få intressanta fakta och goda recept.
14 favoriter
Rödbetan är en favorit bland rotfrukterna – härlig färg, underbar smak och mångsidig. Man kan koka rödbetor, baka rödbetor i ugn, göra egna inlagda rödbetor och till med baka med rödbetor eller rödbetsjuice. Här tipsar vi om 14 goda recept med rödbetor!
Matskola
Lär dig att rimma kyckling och kött för djupare smak och saftigare kött!