Bild laddas
Äggtastiskt!

Stek det perfekta ägget

Att steka ägg till perfektion har alltid varit något av en konst, eller hur? Vi har stekt ägg i sex olika matfetter för att ta reda på om det faktiskt blir någon skillnad, så att du kan hitta det matfett som passar dig och dina smaklökar bäst!
Tips: Här hittar du alla våra recept med stekt ägg!

Resultatet

  1. Bild laddas

    1. KOKOSOLJA

    Resultat: Ägget blev lagomt krispigt och frasigt i kanterna.

    Smak: Tar upp mycket smak från oljan så är man ett fan av kokosolja kommer man älska det här valet av matfett. Ett hett tips är att servera ägget på en riskaka med creme cheese på. Mums!

  2. Bild laddas

    2. OLJA (MATOLJA)

    Resultat: Ägget fick något krispigare kanter än när vi stekte med kokosoljan. Smak: Smakar.. ägg?

  3. Bild laddas

    3. OLIVOLJA

    Resultat: Här poppade det i stekpannan och ägget fick riktigt krispiga kanter från olivoljan.

    Smak: Smakar som stekta ägg brukar smaka.

  4. Bild laddas

    4. SMÖR & OLJA (MATOLJA)

    Resultat: Den här kombon levererade helt klart det mest visuellt attraktiva ägget tycker vi.

    Smak: Ägget tar upp lite smak från både smöret och oljan, en bra kombo skulle vi vilja påstå.

  5. Bild laddas

    5. SMÖR

    Resultat: Här snackar vi hotellägg! Vill du imponera på utseendet med dina ägg ska du prova steka dom i smör.

    Smak: Smörigt!

  6. Bild laddas

    6. BRYNT SMÖR

    Resultat: Med hjälp av det brynta smöret fick ägget en riktigt fager look, eller vad säger ni?

    Smak: Mmh, brynt smör..

Såhär gick ägglabbet till

Alla ägg stektes under lika lång tid med samma temperatur på plattan. (Temperaturer är olika från spis till spis så resultatet kan såklart variera.)

Ett tips är att steka på medeltemperatur och knäcka i ägget när matfettet har smält. För att bli av med överblivet matfett kan du lägga ägget på en bit papper innan du serverar det på tallriken, mackan eller kanske hamburgaren.

Så här gör du

Så gör du hjärtformade ägg

Här visar vi hur du gör hjärtformade ägghalvor, steg-för-steg.
Bild laddas
Bästa starten på dagen

Proteinrika frukostfavoriter

Här listar vi 7 frukostrecept rika på protein - till hela veckan.
Bild laddas
Välj med omsorg!

Tre skäl att välja eko-kyckling

Här är märkningarna du ska titta efter för en godare kyckling och middagsrecept att prova.
Bild laddas
Briljera i köket!

Hur pocherar man ägg?

Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.
Bild laddas
Matskola

Så gör du egen granola

Gör egen knaprigt mumsig granola. Här visar vi hur du gör en energirik flingblandning.
Bild laddas
4 söta tips

Hjärtformade ägg

Ägg är inte bara urgott − det går också att laga på så många olika sätt!
Bild laddas
Effektiv morgon

5 frukosttips under 5 minuter

Frukost för den morogntrötte eller för den som vill ut i skidbacken på momangen.
Bild laddas
Vardagmat i en panna

Middag med stekt ris på tre vis

Här tipsar vi om recept med stekt ris där du lagar hela rätten i en och samma panna.
Bild laddas
Boosta dig!

Kärnor och fröer att boosta dig med

Här reder vi ut hälsoegenskaperna och hur du kan använda våra populäraste kärnor och frön.
Bild laddas