Äggtastiskt!

Stek det perfekta ägget

Att steka ägg till perfektion har alltid varit något av en konst, eller hur? Vi har stekt ägg i sex olika matfetter för att ta reda på om det faktiskt blir någon skillnad, så att du kan hitta det matfett som passar dig och dina smaklökar bäst!
Tips: Här hittar du alla våra recept med stekt ägg!

Resultatet

  1. 1. KOKOSOLJA

    1. KOKOSOLJA

    Resultat: Ägget blev lagomt krispigt och frasigt i kanterna.

    Smak: Tar upp mycket smak från oljan så är man ett fan av kokosolja kommer man älska det här valet av matfett. Ett hett tips är att servera ägget på en riskaka med creme cheese på. Mums!

  2. 2. OLJA (MATOLJA)

    2. OLJA (MATOLJA)

    Resultat: Ägget fick något krispigare kanter än när vi stekte med kokosoljan. Smak: Smakar.. ägg?

  3. 3. OLIVOLJA

    3. OLIVOLJA

    Resultat: Här poppade det i stekpannan och ägget fick riktigt krispiga kanter från olivoljan.

    Smak: Smakar som stekta ägg brukar smaka.

  4. 4. SMÖR & OLJA (MATOLJA)

    4. SMÖR & OLJA (MATOLJA)

    Resultat: Den här kombon levererade helt klart det mest visuellt attraktiva ägget tycker vi.

    Smak: Ägget tar upp lite smak från både smöret och oljan, en bra kombo skulle vi vilja påstå.

  5. 5. SMÖR

    5. SMÖR

    Resultat: Här snackar vi hotellägg! Vill du imponera på utseendet med dina ägg ska du prova steka dom i smör.

    Smak: Smörigt!

  6. 6. BRYNT SMÖR

    6. BRYNT SMÖR

    Resultat: Med hjälp av det brynta smöret fick ägget en riktigt fager look, eller vad säger ni?

    Smak: Mmh, brynt smör..

Såhär gick ägglabbet till

Alla ägg stektes under lika lång tid med samma temperatur på plattan. (Temperaturer är olika från spis till spis så resultatet kan såklart variera.)

Ett tips är att steka på medeltemperatur och knäcka i ägget när matfettet har smält. För att bli av med överblivet matfett kan du lägga ägget på en bit papper innan du serverar det på tallriken, mackan eller kanske hamburgaren.

Artiklar (1572)

Briljera i köket!

Hur pocherar man ägg?

Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.

4 söta tips

Hjärtformade ägg

Ägg är inte bara urgott − det går också att laga på så många olika sätt!

Matskola

Så gör du egen granola

Gör egen knaprigt mumsig granola. Här visar vi hur du gör en energirik flingblandning.