Stek det perfekta ägget

Äggtastiskt!

Att steka ägg till perfektion har alltid varit något av en konst, eller hur? Vi har stekt ägg i sex olika matfetter för att ta reda på om det faktiskt blir någon skillnad, så att du kan hitta det matfett som passar dig och dina smaklökar bäst!
Tips: Här hittar du alla våra recept med stekt ägg!

Resultatet

  1. Ett stekt ägg på ett papper med texten

    1. KOKOSOLJA

    Resultat: Ägget blev lagomt krispigt och frasigt i kanterna.

    Smak: Tar upp mycket smak från oljan så är man ett fan av kokosolja kommer man älska det här valet av matfett. Ett hett tips är att servera ägget på en riskaka med creme cheese på. Mums!

  2. Ett stekt ägg ligger på ett papper bredvid en lapp med texten

    2. OLJA (MATOLJA)

    Resultat: Ägget fick något krispigare kanter än när vi stekte med kokosoljan. Smak: Smakar.. ägg?

  3. Ett stekt ägg på ett papper med texten

    3. OLIVOLJA

    Resultat: Här poppade det i stekpannan och ägget fick riktigt krispiga kanter från olivoljan.

    Smak: Smakar som stekta ägg brukar smaka.

  4. Ett stekt ägg på ett papper med texten

    4. SMÖR & OLJA (MATOLJA)

    Resultat: Den här kombon levererade helt klart det mest visuellt attraktiva ägget tycker vi.

    Smak: Ägget tar upp lite smak från både smöret och oljan, en bra kombo skulle vi vilja påstå.

  5. Ett stekt ägg på en yta med en lapp där det står

    5. SMÖR

    Resultat: Här snackar vi hotellägg! Vill du imponera på utseendet med dina ägg ska du prova steka dom i smör.

    Smak: Smörigt!

  6. Ett stekt ägg på en bit papper med en skylt som visar texten

    6. BRYNT SMÖR

    Resultat: Med hjälp av det brynta smöret fick ägget en riktigt fager look, eller vad säger ni?

    Smak: Mmh, brynt smör..

Såhär gick ägglabbet till

Alla ägg stektes under lika lång tid med samma temperatur på plattan. (Temperaturer är olika från spis till spis så resultatet kan såklart variera.)

Ett tips är att steka på medeltemperatur och knäcka i ägget när matfettet har smält. För att bli av med överblivet matfett kan du lägga ägget på en bit papper innan du serverar det på tallriken, mackan eller kanske hamburgaren.

Artiklar Visar 1698 stycken

Hur pocherar man ägg?

Briljera i köket!

Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.

Hjärtformade ägg

4 söta tips

Ägg är inte bara urgott − det går också att laga på så många olika sätt!

Så gör du egen granola

Matskola

Gör egen knaprigt mumsig granola. Här visar vi hur du gör en energirik flingblandning.