Bjudmat
Bjud in till fest
Bjud på mat till många som är god, lätt att laga och ännu enklare att servera.
Sommarmat
Ska du laga sommarmat för många? Vi har samlat de bästa recepten för att lyckas, men också tipsen som underlättar för dig. Vill du ha mer inspiration till maten för sommaren?
Här hittar du fler recept för sommarmat.
När du ska laga sommarmat för många finns det några tips som kan hjälpa dig och underlätta vid matlagning och servering.
Planera så att vissa delar av maten går att förbereda och inte behöver bli klart samtidigt. Hacka upp grönsaker, gör såsen eller baka kakan dagen innan.
När all mat är redo för servering kan du ibland fastna vid vad maten ska bli serverad på. Genom att tidigt ta fram fat, skålar och redskap underlättar du denna del, och kan även enkelt ta hjälp av gäster som gärna ger en extra hand.
Var inte rädd för att ta emot hjälp om någon erbjuder. Några extra händer minskar stressnivån och gör att du kan njuta av bjudningen lika mycket som gästerna.
Gör en stor panna med spanskt ris med räkor och chorizo. Riset smaksätts även med rökt paprikapulver och serveras med vannameiräkor. Till skillnad från en risotto ska den här rätten inte röras så ofta – du vill få en fastare konsistens. Använd carnaroliris, vars höga stärkelsehalt gör rätten krämig samtidigt som den behåller ett fint tuggmotstånd.
Grand aioli med grönsaker och grillad tonfisk är som bäst när säsongens primörer är som finast. Gör en stor skål aioli och servera med färska och kokta grönsaker, krämiga kokta ägg, gott bröd och grillad tonfisk. Denna plockmiddag går att variera efter både smak, tycke och säsong!
Denna kycklingsallad med risnudlar, kokosdressing och krispiga grönsaker – som morot, polkabetor och kålrabbi gör ingen besviken! Kycklingen sjuds i en smakrik buljong med citrongräs och en krämig kokosdressing ringlas över.
En sallad med grillost, grillad persika och quinoa för tankarna till en ljummen sommarkväll. Vänd ner persika och grillost i en härlig lökdressing på citron, honung och olivolja. Rucola, skivad jalapeño och mynta blandas ner i salladen innan servering.
Att göra lammracks på grillen med risoni och grillade grönsaker är inte svårt. Låt lammracksen marinera med vitlök och rosmarin, gärna i två timmar, och grilla sedan några minuter på varje sida tills de fått fin färg. Tillsammans med grillad fänkål, paprika och zucchini blir kokt risoni en matig grund för det grillade lammet. Servera med tzatziki och känn medelhavsvindarna genom maten!
Bjudmat
Bjud på mat till många som är god, lätt att laga och ännu enklare att servera.
Enkel matlagning
Den enkla maten som fungerar lika bra i stugan, som i husvagnens eller båtens mindre köksutrymmen.
Kycklingfärs
Smakrika recept som färssalladen Larb, burgare på kycklingfärs och krämiga dan dan-nudlar.
Vardagshjälten i olika kostymer
Inspireras av olika former av lasagne som fungerar lika bra i matlådan som till helgens bjudning.
Infusera mera
Att använda te som smaksättare kan lyfta både maträtter och desserter till nya höjder.
Vintergrilla
Ta din grillade korv till nästa nivå med hembakade bröd, färska korvar och nya toppings.
Rabarber
Använd rabarber i mat och addera enkelt en sötsyrlig smak till allt från grönsalladen till marinaden.
En liten munsbit
Nyårssnittarna som gör att du får massa tid över till annat.