Krispigt, krämig, sött och salt, mängder av färger och olika ingredienser. Det är nyckeln till en snacksbricka extra allt! Prova några av våra enkla tips och fyll en bricka med härliga smaker.
Här hittar du fler soffvänliga recept
En snacksbricka får gärna innehålla tre komponenter:
Varm kronärtskocksdipp med krämig mascarpone är enkelt att göra och passar lika bra som mingelmat som ett lyxigt tillskott till fredagsmyset. Här har vi smaksatt dippen med smakrik parmesan och frisk citronjuice. Servera med chips eller krispiga grönsaksstavar!
Varm parmesan- och kronärtskocksdippGott och lättlagat snacks är Totopos - friterade tortillabröd. Tortillabröden friterar du snabbt och kompletterar sedan med din egen favoritdipp eller någon av rörorna vi tipsar om.
Friterade tortillabröd med goda rörorLetar du efter ett enkelt och gott tilltugg till fördrinken? Då kan du sluta leta nu! Dessa smördegssnurror gör du lätt av färdig smördeg som toppas med lagrad ost och flingsalt innan de bakas frasiga i ugnen.
Smördegssnurror med ostNjut av grönkålschipsen som tilltugg, nyttiga chips eller som ett tillbehör. Grönkålschips blir härligt frasiga och krispiga när du rostar dem i ugnen med bara lite olja, salt och peppar. Pröva gärna och smaksätta oljan innan du masserar in den i kålen.
GrönkålschipsMarinerade kronärtskockor finns att köpa färdigt, men då blir det ofta dubbelt så dyrt som att marinera dem själv med vitlök och örter. Mums på pizza eller på buffén.
Marinerade kronärtskockorBästa nötsnackset gör du själv! Blanda olika sorters naturella nötter och rosta i ugnen. Smaksätt sedan din nyrostade nötblandning med mörkt muscovadosocker, chilipulver och färsk rosmarin. Bjud som snacks på glöggminglet, julfesten eller ät som biogodis!
Sötsalta nötter med rosmarinRostade kikärtor
Häll av och skölj 1 förp kokta kikärtor 380 g, torka torra. Blanda med 3 msk olja, 1 tsk rökt paprikapulver och ½ tsk salt och rosta i ugnen på 200 °C ca 20 minuter.
Brieost med nötter
Skär brieost i bitar och doppa i finhackade nötter eller frön.
Rödbetshummus
Häll av och skölj 1 förp kokta kikärtor 380 g och mixa slätt med 2 skalade vitlöksklyftor, 2 små kokta rödbetor, 4 msk olja, 1 msk tahini, 1 tsk spiskummin, 1–2 msk färskpressad citronjuice, salt och peppar.
Antipasti-spett
Trä t ex minimozzarella, lufttorkad skinka eller salami, inlagd kronärtskocka, körsbärstomat, cornichons och basilikablad på tandpetare.
Marinerade oliver
Blanda 3 dl oliver med 3 krossade vitlöksklyftor, finstrimlat skal från 1 citron och 3 kvistar rosmarin i en burk. Fyll upp med olivolja. Låt stå minst några timmar innan servering.
Gillar du att äta med händerna? Här tipsar vi om några favoriter på fingerfood.