Varm parmesan- och kronärtskocksdipp

Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
3
Varm parmesan- och kronärtskocksdipp

Varm kronärtskocksdipp med krämig mascarpone är enkelt att göra och passar lika bra som mingelmat som ett lyxigt tillskott till fredagsmyset. Här har vi smaksatt dippen med smakrik parmesan och frisk citronjuice. Servera med chips eller krispiga grönsaksstavar!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022

Varm parmesan- och kronärtskocksdipp

Ingredienser

4 portioner
1   förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1 dl  mascarpone
1 dl  finriven parmesan
1 - 2 msk  färskpressad citronjuice
salt
olivolja

Till servering

saltade potatischips

För alla

Kontrollera noga innehållet i chipsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Jag hade i en hel burk mascarpone (förvisso av misstag) & detta kan vara den godaste & mest lättlagade dipp jag både gjort & ätit! Åt med Finn Crisp Snacks eftersom jag inte gillar chips.

Cecilia

2022-12-27

Supergott, funkar lika bra till ugnsbakade rotfrukter!

Charlotte

2022-03-13

Varför så lite av allt 1 dl?????? Öka på !!!!!! Annars jättegott.

Christina

2022-03-06

Testa liknande recept

Syrlig citronsorbet
Betyg 3.9 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Charkuteri på selleri med mascarpone
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsbröd med svart tappenad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gnocchi med tomat, grönpeppar, salvia och kronärtskocka
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med mascarpone och lax
Betyg 4.5 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bärbruschetta med citrusmascarpone
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga