Skördefest - godaste höstmaten i säsong
Här är våra recept på den godaste höstmaten värdig en skördefest.
Låt säsongens rödbetor ta plats i bakverken! Här bjuder vi på en ny fika-favorit: rödbetskaka. I filmen och steg för steg-instruktionen ser du hur du gör för att lyckas med med mumsiga bakverket!
Tips: Här hittar du alla våra recept på kakor.
10–12 bitar
Sätt ugnen på 175° C.
Blanda 2 dl vetemjöl, 1 ½ tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 ½ tsk kanel och ¾ tsk salt i en bunke.
Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker pösigt i en annan bunke.
Tillsätt 3 dl finriven rödbeta och 1 ½ dl rapsolja. Sikta ner mjölblandningen.
Häll smeten i en smord brödform som rymmer ca 2 liter. Grädda i mitten av ugnen 45–55 minuter, känn med en sticka att kakan är klar. Ta ut och låt svalna helt.
Vispa 200 g färskost med 25 g rumsvarmt smör, 1 ½ dl florsocker, 1 msk citronjuice och ca 1 msk rödbetsjuice. Spritsa eller bred frostingen över den kalla kakan. Toppa med 1 dl hackade hasselnötter.
Baka en saftig rödbetskaka till fikat! Kakan görs med rivna rödbetor i smeten. På toppen av den mjuka rödbetskakan breds en magisk färskostfrosting med citron som också får smak och vacker färg av rödbetsjuice.
Här är våra recept på den godaste höstmaten värdig en skördefest.
Här får du tips och recept för att dryga ut middagen om du får besök vid middagsbordet.
Här tipsar vi om populära och goda matpajer som passar till fest och buffé med plockmat.
Nu är sparrisens tid här! Passa på att laga vårens lyxiga primör när den är i säsong.
Bli en mästare på att vika diamanter med vår enkla steg för steg beskrivning.
Följ med på en djupdykning i brysselkålens värld.
Här bjuder vi på klassiska cocktails och drinkar som passar cocktailpartyt a la 1920-tal.
Vi har listat rätterna som är ett måste för Thanksgiving och bjuder på fakta om högtiden.
Här visar vi steg för steg hur du gör en snygg dukningen med servettvikningen musslan.