Låt säsongens rödbetor ta plats i bakverken! Här bjuder vi på en ny fika-favorit: rödbetskaka. I filmen och steg för steg-instruktionen ser du hur du gör för att lyckas med med mumsiga bakverket!
Tips: Här hittar du alla våra
recept på kakor.
10–12 bitar
Sätt ugnen på 175° C.
Blanda 2 dl vetemjöl, 1 ½ tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 ½ tsk kanel och ¾ tsk salt i en bunke.
Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker pösigt i en annan bunke.
Tillsätt 3 dl finriven rödbeta och 1 ½ dl rapsolja. Sikta ner mjölblandningen.
Häll smeten i en smord brödform som rymmer ca 2 liter. Grädda i mitten av ugnen 45–55 minuter, känn med en sticka att kakan är klar. Ta ut och låt svalna helt.
Vispa 200 g färskost med 25 g rumsvarmt smör, 1 ½ dl florsocker, 1 msk citronjuice och ca 1 msk rödbetsjuice. Spritsa eller bred frostingen över den kalla kakan. Toppa med 1 dl hackade hasselnötter.