Allt du behöver veta om surströmming
Surströmmingens tid är nu
Säsong för surströmming och frågorna är många! Här får du svar på allt du behöver veta!
Matskola
Låt säsongens rödbetor ta plats i bakverken! Här bjuder vi på en ny fika-favorit: rödbetskaka. I filmen och steg för steg-instruktionen ser du hur du gör för att lyckas med med mumsiga bakverket!
Tips: Här hittar du alla våra recept på kakor.
10–12 bitar
Sätt ugnen på 175° C.
Blanda 2 dl vetemjöl, 1 ½ tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 ½ tsk kanel och ¾ tsk salt i en bunke.
Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker pösigt i en annan bunke.
Tillsätt 3 dl finriven rödbeta och 1 ½ dl rapsolja. Sikta ner mjölblandningen.
Häll smeten i en smord brödform som rymmer ca 2 liter. Grädda i mitten av ugnen 45–55 minuter, känn med en sticka att kakan är klar. Ta ut och låt svalna helt.
Vispa 200 g färskost med 25 g rumsvarmt smör, 1 ½ dl florsocker, 1 msk citronjuice och ca 1 msk rödbetsjuice. Spritsa eller bred frostingen över den kalla kakan. Toppa med 1 dl hackade hasselnötter.
Baka en saftig rödbetskaka till fikat! Kakan görs med rivna rödbetor i smeten. På toppen av den mjuka rödbetskakan breds en magisk färskostfrosting med citron som också får smak och vacker färg av rödbetsjuice.
Surströmmingens tid är nu
Säsong för surströmming och frågorna är många! Här får du svar på allt du behöver veta!
14 favoriter
Rödbetan är en favorit bland rotfrukterna – härlig färg, underbar smak och mångsidig. Man kan koka rödbetor, baka rödbetor i ugn, göra egna inlagda rödbetor och till med baka med rödbetor eller rödbetsjuice. Här tipsar vi om 14 goda recept med rödbetor!
Tips på recept
Sugen på bak, men lite hemma? Här tipsar vi om recept på goda bakverk med få ingredienser.
Matskola
En härlig äppelpaj med flätat lock! I vår matskola visar vi steg för steg hur du lyckas.
Från champinjon till kantarell
Här här vi samlat våra bästa recept på pasta med svamp, från kantarell till champinjon!
Ljuvligt gott blir det!
Vit kladdkaka, sega cookies eller cheesecake. Våra godaste bakverk med vit choklad.
Matskola
Gör egen pesto! Perfekt när du vill äta pasta pesto.
Marinad!
Buffé har dykt ner i marinader och hur marinad påverkar resultatet och smaken.
Olika bakformar passar till olika bakverk. Här hjälper vi dig välja rätt!