Hjärtformade ägghalvor

Så här gör du

Gulliga ägghalvor formade som små hjärtan är superenkelt att göra. Det enda du behöver är ägg, en tom mjölkkartong, en ätpinne eller penna och två gummisnoddar. Här visar vi hur du gör hjärtformade ägghalvor, steg-för-steg.
Tips! Recept till alla hjärtans!

Så här gör du!

  1. En kastrull med kokande vatten och några ägg på en spis.

    1. Koka äggen i cirka 8 minuter

    Du behöver hårdkokta ägg till ägghjärtan. Lägg i äggen när vattnet kokat upp och låt koka i ca 8 minuter.

  2. En kartong med logotyper står på en träyta.

    2. Skär till en mjölkkartong

    Skär eller klipp bort toppen och botten på en äggkartong och skär igenom de diagonala sidorna så att du får två V-formade bitar. Klipp därefter ner höjden på formen med ca 40%.

  3. En person håller ett ägg och skalar det med en kniv på en skärbräda.

    3. Placera ägget

    Skala ägget och placera det i mitten av "formen". Ägget ska fortfarande vara varmt så att det är formbart. Tryck ner ätpinnen längsmed ägget. Tryck lite försiktigt så att ägget inte går sönder men pinnen ändå sjunker ner en bit.

  4. En hand håller en flaska med vätska på ett träbord.

    4. Fäst gummisnoddarna

    Fäst gummisnoddarna runt båda ändarna på papp-formen. Det är lite pilligt men övning ger färdighet. Ta det lugnt och håll pinnen på plats med ena handen.

  5. Ett ägg ligger i en träställning på en träyta.

    5. Lägg i kylen

    När båda gummisnoddarna är fast ska det se ut ungefär så här. Lägg in det lilla paketet i kylen och låt ägget svalna ca 30 min.

  6. En person håller ett ägg och sticker in en nål i det.

    6. Ta loss pinnen

    När du tar loss pinnen vill du att ägget ska se ut ungefär så här. Ju djupare skåran är desto tydligare blir hjärtformen.

  7. Ett hårdkokt ägg skuret i halvor ligger på ett bord bredvid en kniv.

    7. Skär ägget mitt itu

    Ta en vass kniv och skär ägget mitt itu - och vips har du ett så här fina ägghalvor att bjuda någon du har kär!

Artiklar Visar 1641 stycken

Hjärtformade ägg

4 söta tips

Ägg är inte bara urgott − det går också att laga på så många olika sätt!

Hur pocherar man ägg?

Briljera i köket!

Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.

Färga ägg naturligt

Tips till påsk!

Vilka råvaror i ditt kylskåp kan du använda för att färga påskäggen i vackra färger?

Stek det perfekta ägget

Äggtastiskt!

Vi har provat steka ägg i olika matfetter för att ta reda på om det blev någon skillnad.

Koka många ägg

Tips!

Till stora högtider äter vi många goda ägghalvor. Bästa tipsen för att koka perfekta ägg!

Goda djävulsägg

Goda fyllningar till dina...

Ingen påskbuffé är komplett utan mumsiga djävulsägg.