Goda recept med kycklingfärs
Kycklingfärs
Smakrika recept som färssalladen Larb, burgare på kycklingfärs och krämiga dan dan-nudlar.
Gino
Gino är en enkel efterrätt som snabbt blev en favorit på svenska restauranger under 90-talet. Med gratinerad frukt, riven vit choklad och en snabb tur i ugnen får du en varm och söt rätt som tar alla med storm.
Tips! Se fler snabba och enkla desserter.
Gino är en enkel dessert med färska frukter täckta av riven vit choklad som gratineras i ugnen. Serveras ofta med vaniljglass – varm frukt möter smält, karamellig choklad.
Ja, gino är en svensk dessert som blev populär på 1990-talet, först serverad på PA&Co i Stockholm. Namnet ger en internationell känsla, men ursprunget är helt svenskt.
Vanligast är banan, jordgubbar och kiwi. Du kan variera med mango, ananas, kokos, äpple, päron eller säsongsbär som blåbär och hallon – huvudsaken är att frukten är färsk och skuren i lagom bitar.
Ja, du kan använda frysta bär i en gino – men det är bra att låta dem tina och rinna av lite först. Då undviker du att desserten blir för vattnig i ugnen.
Till gino serverar man oftast vaniljglass, som passar perfekt till de varma frukterna och smälta chokladen. Du kan också prova lättvispad grädde eller en klick crème fraîche för en frisk kontrast.
Gino är en klassisk dessert som skapades i början av 90-talet, där vit choklad rivs över frukt som banan, kiwi och jordgubbar, ugnsgratineras och serveras varm med vaniljglass.
Retrodesserten gino där frukt toppad med vit choklad gratineras i ugnen är en riktig klassiker. Här har vi uppdaterat desserten med syrliga citrusfrukter som gifter sig utmärkt med den söta, vita chokladen. Servera varm med en kula vaniljglass.
Gino är en riktig 90-talsklassiker som vi fortsätter att älska. Om hur kan man annat än älska? Ljuvliga varma frukter med smält vit choklad och glass. Det bästa är att denna efterrätt både är snabb och enkel. Och passar utmärkt att tillreda på grillen.
Gino är en fantastiskt enkel och god dessert som görs på vit choklad. Den här varianten med mörk choklad har fått namnet Ginoir och är precis lika enkel att göra och underbart god. Serveras tillsammans med en sötsyrlig limeyoghurt.
Läcker dessert med färsk frukt som gratinerats i ugnen under ett täcke vit choklad. Vill du variera dig eller göra den här rätten mjölkfri kan du byta ut den vita chokladen mot mörk mjölkfri eller mot marshmallows. Servera den varma efterrätten med en kula vaniljglass och middagsgästerna blir mer än nöjda!
Kycklingfärs
Smakrika recept som färssalladen Larb, burgare på kycklingfärs och krämiga dan dan-nudlar.
Sommarmat
Vi har samlat de bästa recepten och tips för att lyckas laga sommarmat till många.
Bjudmat
Bjud på mat till många som är god, lätt att laga och ännu enklare att servera.
Kanelbullens dag
Njut av kanelbulle i andra former än den klassiska som gröt, pannkakor, snittar och tårta.
Kaféfavoriter
Jättemuffins, morotskaka och caesarsallad. Här är favoriterna från 90-talet, men i en uppdaterad version.
Rabarber
Använd rabarber i mat och addera enkelt en sötsyrlig smak till allt från grönsalladen till marinaden.
Enkel matlagning
Den enkla maten som fungerar lika bra i stugan, som i husvagnens eller båtens mindre köksutrymmen.
Lingon
Baka med det sötsyrliga superbäret lingon!
Swicy
"Swicy" kombinerar det bästa av två världar – sötma och hetta – och här är våra bästa recept.