Goda recept med kycklingfärs
Kycklingfärs
Smakrika recept som färssalladen Larb, burgare på kycklingfärs och krämiga dan dan-nudlar.
Gino
Gino är en enkel efterrätt som snabbt blev en favorit på svenska restauranger under 90-talet. Med gratinerad frukt, riven vit choklad och en snabb tur i ugnen får du en varm och söt rätt som tar alla med storm.
Tips! Se fler snabba och enkla desserter.
Gino är en enkel dessert där olika sorters färska frukter täcks med riven vit choklad för att sedan gratineras i ugnen tills chokladen smälter och får en lätt gyllene yta. Den serveras ofta direkt ur ugnsformen och passar utmärkt tillsammans med en kula vaniljglass. Kombinationen av varma frukter och söt, lätt karamellig, smält choklad gör gino både enkel att laga och oemotståndligt god.
Gino dök upp på svenska krogar under 1990-talet, ursprungligen från stockholmskrogen PA&Co, och blev snabb populär över hela Sverige. Sitt italienskklingande namn tros ha valts för att ge desserten en lite mer internationell känsla – men ursprunget är helt och hållet svenskt.
De vanligaste frukterna i en klassisk gino är banan, jordgubbar och kiwi – en kombination som ger både sötma, syra och färg. Om man vill så är rätten lätt att experimentera med och variera innehållet. Gå mer exotiskt genom att använda mango, ananas och kokos, eller mer svenskt med äpple och päron. Det går även att variera bär efter säsong med blåbär, hallon, vinbär eller björnbär. Det viktigaste är att frukterna är färska och skurna i lagom stora bitar så att de blir jämnt varma i ugnen. Se nedan fler förslag på goda kombinationer!
Gino är en klassisk dessert som skapades i början av 90-talet, där vit choklad rivs över frukt som banan, kiwi och jordgubbar, ugnsgratineras och serveras varm med vaniljglass.
Retrodesserten gino där frukt toppad med vit choklad gratineras i ugnen är en riktig klassiker. Här har vi uppdaterat desserten med syrliga citrusfrukter som gifter sig utmärkt med den söta, vita chokladen. Servera varm med en kula vaniljglass.
Gino är en riktig 90-talsklassiker som vi fortsätter att älska. Om hur kan man annat än älska? Ljuvliga varma frukter med smält vit choklad och glass. Det bästa är att denna efterrätt både är snabb och enkel. Och passar utmärkt att tillreda på grillen.
Gino är en fantastiskt enkel och god dessert som görs på vit choklad. Den här varianten med mörk choklad har fått namnet Ginoir och är precis lika enkel att göra och underbart god. Serveras tillsammans med en sötsyrlig limeyoghurt.
Läcker dessert med färsk frukt som gratinerats i ugnen under ett täcke vit choklad. Vill du variera dig eller göra den här rätten mjölkfri kan du byta ut den vita chokladen mot mörk mjölkfri eller mot marshmallows. Servera den varma efterrätten med en kula vaniljglass och middagsgästerna blir mer än nöjda!
Kycklingfärs
Smakrika recept som färssalladen Larb, burgare på kycklingfärs och krämiga dan dan-nudlar.
Bjudmat
Bjud på mat till många som är god, lätt att laga och ännu enklare att servera.
Sommarmat
Vi har samlat de bästa recepten och tips för att lyckas laga sommarmat till många.
Rabarber
Använd rabarber i mat och addera enkelt en sötsyrlig smak till allt från grönsalladen till marinaden.
Enkel matlagning
Den enkla maten som fungerar lika bra i stugan, som i husvagnens eller båtens mindre köksutrymmen.
Vardagshjälten i olika kostymer
Inspireras av olika former av lasagne som fungerar lika bra i matlådan som till helgens bjudning.
Infusera mera
Att använda te som smaksättare kan lyfta både maträtter och desserter till nya höjder.
Ost
Buffé har besökt Jürss Mejeri i Sörmland, där familjen ystar ost med alla sinnen.
Fika
Svensk fika är lika uppskattat hos boende i Sverige som hos besökande turister.