Ginoir | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ginoir

Gino är en fantastiskt enkel och god dessert som görs på vit choklad. Den här varianten med mörk choklad har fått namnet Ginoir och är precis lika enkel att göra och underbart god. Serveras tillsammans med en sötsyrlig limeyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 210°C varmluftsugn och ca 250°C vanlig ugn.
  2. Skala och skiva bananerna, skölj och ansa jordgubbar och blåbär.
  3. Hacka chokladen.
  4. Lägg frukterna jämt fördelat i djupa ungsfasta tallrikar, toppa med hackad choklad.
  5. Ställ in tallrikarna i ugnen tills chokladen har smält, ca 5 minuter, håll koll så att chokladen inte bränns.
  6. Blanda yoghurt, florsocker och smaka av med limesaft.
  7. Servera den varma frukten tillsammans med yoghurtsåsen.

För alla

Kontrollera innehållet i chokladen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt turkisk yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Recept och bild i samarbete med Marabou.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 bananer
  • 500 g jordgubbar
  • 125 g blåbär
  • 4 rutor choklad (70% av hög kvalitet)
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 lime
  • 1/2 tsk florsocker
Lägg till i inköpslistan