Har du någonsin undrat om något går att grilla och vad som händer med smaken då? Vi var nyfikna på om dessa 8 saker gick att grilla, så vi slog slag i saken och testade. Så här gick det!
Tips: här är våra SERIÖSA
grillrecept!
Allt vi kunde komma på! För tydlig beskrivning- se videon!
Vi berättar vi mer om testet - vad vi grillade, hur vi gick tillväga och vad vi fick för resultat!
Ett mariekex på grillen, en mums-mums på och låt smälta en liten stund. Helst på indirekt värme eller på kanten där det inte är så hett att kexet bränns vid. Kläm ihop mums-mumsen mellan ännu ett mariekex och ät!
Resultatet: En svensk variant av s'mores, något för gottegrisen! Riktigt sött och mjukt smält konsistens.
Här tog vi hjälp av en bit aluminiumfolie. Resultat: Funkade helt ok, och gott blev det! Men ingen skillnad i smak mot att steka i panna
Här hittar du recept på amerikanska pannkakor!
Går det att grilla ost? Vem vill inte veta det? Resultat:En hel brieost gick utmärkt att grilla direkt över glöden och gott blev det. Den varma osten kan hyvlas i tjocka lager över bröd eller kex.
Bara lägg en hel klase rakt över glöden och vänd då och då. Resultat:Otippat gott! Grillningen tog fram sötman ännu mer, och en karamelliserad smak.
Med ett gjutjärn eller foliefat går det alldeles utmärkt att både göra ägg sunny side up eller som äggröra. Får en att känna sig som en scout.
Första gången testade vi att grilla bacon direkt på grillen med väldigt het glöd - ett stort misstag! Fettet droppade ner och började brinna. Hettan i grillen klättrade ända upp till 300 grader.
Vid andra försöket var grillen mer lagom varm och vi trädde på baconen på grillspett, ett enkelt sätt att kunna vända och lyfta bort baconen. Då blev de riktigt goda!
Klassikern banan med choklad på grillen får här en god tvist - minimarshmallows chokladdragerade jordnötter = GOTT! Jordnötterna ger den mjuka efterrätten lite efterlängtad crunch.