Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fruktsallad med mango och ananas

En exotisk fruktsallad med kryddig mango, söt ananas toppad med röda jordgubbar och honungsötad yoghurt smaksatt med passionsfrukt. Lär dig knepen hur du enkelt tärnar mango och ananas till den här hälsosamma fruktsalladen. Perfekt som frisk och fräsch efterrätt eller lyxigt mellanmål.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mango: Dela mangon i 3 delar på längden (för 4 port). Kärnan är platt så ställ frukten på högkant och skär på varsin sida om kärnan. En bred mittbit blir kvar med kärnan.
  2. Skåra ett rutmönster i fruktköttet ända ner till skalet, men inte igenom på de två halvorna. Vänd ut och in på halvorna så fruktköttet buktar utåt. Skär av tärningarna från varje halva med en sked. Ta bort skalet på mittbiten och tärna fruktköttet vid kärnan så gott det går.
  3. Ananas: Skär av toppen där bladen sitter och botten av ananasen. Skär bort skalet runtom.
  4. Dela ananasen i klyftor och skär bort den hårda mittstocken. Tärna ananasen.
  5. Jordgubbar: Rensa jordgubbarna, ta bort stjälken och bladen. Dela jordgubbarna i 4 delar.
  6. Passionsfruktyoghurt: Rör ihop yoghurten med honungen. Halvera passionsfrukterna och tryck ut kärnorna i yoghurten. Använd en sked att skrapa ur det sista om det behövs. Rör ihop.
  7. Blanda frukttärningarna och fördela i portionsglas. Toppa med yoghurten och servera.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Välj havre-, soja- eller risbaserad yoghurtprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 mango
  • 1 ananas
  • 250 g jordgubbar
Passionsfruktyoghurt
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 1/2 tsk flytande honung
  • 4 passionsfrukter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 897 kJ / 215 kCal