Fruktsallad med mango och ananas

Matskola

Fruktsallad med mango och ananas är en enkel, nyttig och jättegod efterrätt. Servera fruktsalladen med en krämig yoghurt smaksatt med honung och passionsfrukt. Här visar vi hur du tärnar upp mangon och ananasen.
Tips: Här hittar du receptet på fruktsalladen.

Fruktsallad med mango och ananas, så gör du

  1. En samling tropiska frukter ligger på ett bord med en sked och en skål med vätska.

    1. Förbered

    Börja med att ta fram alla ingredienser. När man ska skära en fruktsallad är det vikigt med en vass, lagom stor kniv som känns stadig att hålla i handen.

  2. En person skär en frukt med en kniv på en skärbräda medan en annan frukt ligger bredvid.

    2. Dela mangon

    Dela mangon i tre delar. Kärnan i mango är platt så ställ den på högkant och skär på varsin sida om kärnan. En bred mittbit blir kvar med kärnan i.

    TIPS! Skär bort en skiva i botten så står mangon stadigare.

  3. En person skär en mango med en kniv bredvid en hel mango och ett äpple på en vit yta.

    3. Tärna mangon

    Skåra ett rutmönster i fruktköttet ända ner till skalet, men inte igenom på de två halvorna. Vänd sedan ut och in på halvorna så fruktköttet buktar utåt.

  4. En person skär upp en mango bredvid ett helt äpple på ett bord.

    4. Skär loss från skalet

    Skär av tärningarna av varje halva med en sked. Ta bort skalet på mittbiten och tärna fruktköttet vid kärnan så gott det går.

  5. En person skär en ananas med en kniv på ett bord.

    5. Skala ananasen

    Skär av toppen där bladen sitter och botten av ananasen. Ställ upp ananasen och skär bort skalet runt om.

  6. En person skär upp en ananas på en skärbräda med en kniv.

    6. Klyfta ananasen

    Dela ananasen i klyftor och skär bort den hårda mittstocken.

  7. En person skär ananas på en skärbräda med en kniv.

    7. Tärna ananasen

    Tärna ananasen. Rensa jordgubbarna, ta bort stjälken och bladen. Dela jordgubbarna i fyra delar.

  8. En person håller en halv passionsfrukt över en skål med yoghurt, omgiven av fler passionsfrukter och en flaska honung.

    8. Smaksätt yoghurten

    Rör ihop yoghurten och honungen. Halvera passionsfrukterna och tryck ut kärnorna i yoghurten. Använd en sked att skrapa ur det sista om det behövs. Rör ihop.

  9. En glasskål med fruktbitar och grädde, bredvid en gaffel.

    9. Blanda och servera

    Blanda frukttärningarna och fördela i portionsglas. Toppa med yoghurten. Servera. Vill du kan du strössla på rostade kokosflingor också.

Artiklar Visar 1726 stycken

Mer dessert, mindre socker

Fruktiga desserter

Desserter och andra godsaker resulterar lätt i sockerchock. Så hur går man från överkant till guldkant? Svaret är frukt! Det ger ofta mer dessert med mindre socker. Alltså nyttigare. Win win!

Grekiska maträtter

Smak av Grekland!

Vi bjuder in till en smakupplevelse som andas Grekland och bjuder på recept på grekisk mat

Grilla din dessert

Söta smaker på grillen!

Avsluta grillkvällen snyggt genom att grilla frukter och dessert. Gott, enkelt och snabbt!

Älskade äppelpaj

Så gott med nybakad äppelpaj! Hitta din favorit bland recepten på äppelkaka och smulpaj!

Superenkla chokladdesserter

För chokladälskaren!

Enkla och snabblagade desserter när du har gäster på middag eller vill frossa i choklad.