Havrebollar
Enkelt recept på chokladbollar med havre perfekt att servera till exempelvis kalas. Havrebollarna gör du av smör, kakao, socker, havregryn och vatten. Rulla bollarna i kokos, nötter eller sesamfrön. Barnsligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998
Ingredienser
ca 15 st
100 g smör eller margarin
1 msk kakao
4 msk socker (gärna råsocker)
3 dl havregryn
1 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
MUMS!! Gjorde dubbel sats fast med ca 3 msk espresso istället för vatten samt pärlsocker på hälften. Vart riktigt poppis!!
Ann-catherine
2024-10-14Hur kan man rädda bollarna? Jag glömde sockret 😊
Ann-mari
2023-10-18Hej Ann-Mari! Du skulle kunna prova att lägga alla bollar i en bunke och blanda ihop dem igen med en elvisp och sen tillsätta sockret. Möjligen att det skulle kunna gå att doppa dem i smält choklad men det blir kanske inte tillräckligt sött. Hoppas du hittar något som funkar. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-19God smak på smeten. Jag använde flytande smör, det funkade inte alls. Går inte alls att forma bollar… :( lite trist insikt!
Sandra
2022-10-11