Havrebollar

Enkelt recept på chokladbollar med havre perfekt att servera till exempelvis kalas. Havrebollarna gör du av smör, kakao, socker, havregryn och vatten. Rulla bollarna i kokos, nötter eller sesamfrön. Barnsligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
17 stBra grundrecept 👍🏻👍🏻👍🏻 Tips 1. Smält inte smöret 2. Ha bara 2 msk kaffe blir så starkt annars 3. Rosta kokosen innan du rullar bollarna Fenix nio år tack
Anne charlotte
Starkt kaffe istället för vatten och rulla bollarna i pärlsocker. Det blir mycket bättre.
Elin
MUMS!! Gjorde dubbel sats fast med ca 3 msk espresso istället för vatten samt pärlsocker på hälften. Vart riktigt poppis!!
Ann-catherine
Hur kan man rädda bollarna? Jag glömde sockret 😊
Ann-mari
Hej Ann-Mari! Du skulle kunna prova att lägga alla bollar i en bunke och blanda ihop dem igen med en elvisp och sen tillsätta sockret. Möjligen att det skulle kunna gå att doppa dem i smält choklad men det blir kanske inte tillräckligt sött. Hoppas du hittar något som funkar. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
God smak på smeten. Jag använde flytande smör, det funkade inte alls. Går inte alls att forma bollar… :( lite trist insikt!
Sandra
Jag älskar dom
Jenny
Bästa jag ätit 🤤
Saleh
För lite kakao, 3 msk blev perfekt, annars blev det lite smaklöst.
Marielle
Jag skippade kakaon och smaksatte med vaniljsocker istället och blandade i 1 msk sesamfrön i smeten. Blev gott det med 😀
Caroline
Känns som om det saknas kakao. Väldigt tråkig smak. Kommer inte göra igen.
Malin
Hej Malin! Du kanske vill testa vårt recept på chokladbollar med mer kakao i? Här hittar du receptet https://www.ica.se/recept/chokladbollar-5058/. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket