Kladdkaka med choklad
En kladdkaka med smält choklad istället för kakao - drömmen för alla chokladälskare! Välj om du vill lyxa till kladdkakan med en glasyr på mörk choklad och kaffe också, eller ha den precis som den är med en klick grädde. Den här kakan är också perfekt som glutenfri chokladtårta.
Ingredienser
14 bitar
Kladdkaka
100 g smör
200 g mörk choklad (70%)
2 dl strösocker
4 ägg
Glasyr
3/4 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 msk sirap
1 espresso (à ca 3 cl)
1 msk smör
Till servering
färska bär
vispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit utan bär och grädde till servering.
Energi1162 KJ / 278 kCal
Fett18 g
Salt0.2 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g
Kommentarer
Bakat detta ett par gånger. Använder mörkt choklad för annars blir det för sött. Dessutom använder jag en mycket mindre form, annars blir den platt och tråkig. Idag bakar jag denna dagen före servering, blir så mycket godare dagen efter. Alla har frågat efter receptet!
Maya
2024-08-10Mycket krämig och rejält chokladig i smaken, bästa receptet!
Irene
2024-07-23Värdelöst recept, inte alls som på bilden! Vem ersätter mina 4 ägg?
Linnéa
2024-05-23