En kladdkaka med smält choklad istället för kakao - drömmen för alla chokladälskare! Välj om du vill lyxa till kladdkakan med en glasyr på mörk choklad och kaffe också, eller ha den precis som den är med en klick grädde. Den här kakan är också perfekt som glutenfri chokladtårta.
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, choklad, och grädde till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bit utan bär och grädde till servering.
Receptet har uppdaterats okt 2020.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Inger
2021-04-22Jättefin kaka, med den mindre springformen blir kakan hög och fin. Min ugn behövde 17minuter 🙂
Sara
2020-04-07Kan man göra dubbelsats i lite större form? Vill ha den hög och vi är ganska många :)
Redaktionen ICAse
2020-04-07Hej Sara! Vi skulle inte rekommendera att dubblera receptet. Det är bättre i så fall att göra två stycken. Den blir lätt "kladdig" och om du dubblerar den så blir den svår att hantera. Om du har en varmluftsugn så kan du grädda 2 formar samtidigt. Håll koll på tårtorna i ugnen när du gräddar dom i så fall. Tiden kan behöva justeras. Lycka till med bakningen och hoppas att du gillar tårtan! Hälsningar Elina
Linn
2020-01-03Vilket skämt till recept. Som flera nämner blir tårtan inte så hög om man följer beskrivningen. Säkra på att man inte bör vispa socker o ägg luftigt eller dyl?
Redaktionen ICAse
2020-01-08Hej Linn! Tack för din kommentar. Vi har sett över receptet och vi har ändrat storleken på springformen till 18-20 cm i diameter. Det går att baka kakan i en större springform men då blir den inte lika hög som på bilden. Socker och ägg ska vispas ner i smeten som det står i receptet. Det behöver inte bli luftigt, smeten ska bara bli slät. Hoppas att du vill testa baka kakan en gång till! Hälsningar Elina