Kladdkaka med choklad

Betyg 4.4 av 5.
85 personer har röstat
28
Kladdkaka med choklad

En kladdkaka med smält choklad istället för kakao - drömmen för alla chokladälskare! Välj om du vill lyxa till kladdkakan med en glasyr på mörk choklad och kaffe också, eller ha den precis som den är med en klick grädde. Den här kakan är också perfekt som glutenfri chokladtårta.

Kladdkaka med choklad

Ingredienser

14 bitar

Kladdkaka

100 g smör
200 g mörk choklad (70%)
2 dl strösocker
4 ägg

Glasyr

3/4 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 msk sirap
1 espresso (à ca 3 cl)
1 msk smör

Till servering

färska bär
vispad grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
85 personer har röstat

Kommentarer

Bakat detta ett par gånger. Använder mörkt choklad för annars blir det för sött. Dessutom använder jag en mycket mindre form, annars blir den platt och tråkig. Idag bakar jag denna dagen före servering, blir så mycket godare dagen efter. Alla har frågat efter receptet!

Maya

2024-08-10

Mycket krämig och rejält chokladig i smaken, bästa receptet!

Irene

2024-07-23

Värdelöst recept, inte alls som på bilden! Vem ersätter mina 4 ägg?

Linnéa

2024-05-23

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit utan bär och grädde till servering.
Energi1162 KJ / 278 kCal
Fett18 g
Salt0.2 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Affogato
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kick-start kaffe och cola
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mocca latte med vit choklad
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Espressopannacotta
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Espresso martini
Betyg 4.3 av 5.
58 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Espresso milkshake med glass och chokladsås
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga