Vad får man om man slår ihop bananens dag och semmeldagen? Jo, en bananpannkakesemla! Knepet är att riva ner mandelmassa i bananpannkakesmeten och blanda nystött kardemumma i grädden. Mums!
Tips: fler varianter på
semlor!
Utgå ifrån recepten nedan och följ sedan de 4 stegen för att få dig en gudomligt god frukost eller efterrätt, mums!
Dessa bananplättar gör du klart på en ynka kvart. Superenkelt, supergott och perfekta att göra en semla av!
Denna bananpannkaka är boostad steel cut oats och cottage cheese. Extra mättande och smaklig med andra ord!
Riv ner mandelmassa i pannkakesmeten. Mängden avgör du själv beroende på hur fyllig smak av mandelmassa du vill ha!
Blanda nystött, eller helt vanlig, kardemumma i grädden. Vill du ha extra kardemummasmak kan du även blanda kryddan i pannkakesmeten.
Stek pannkakorna och lägg på hög. Spara en pannkaka till locket. Toppa pannkakehögen med kardemummagrädden och avsluta med den sista pannkakan, mandelflagor och florsocker.
Tips till alla mandelmasseälskare! Skär en grop i plätthögen och fyll på med extra mandelmassa.