Bakbuddies

Bakredskap alla bagare behöver

Vem gillar inte doften av kanelbullar och nybakat bröd? Att baka är inte krångligt, men några riktigt bra redskap gör det så klart enklare! Vi listar bakprylarna du bör ha, både som proffsbagare och glad amatör.

Bästa bakredskapen

 • Vispbunkar & beredningsskålar

  Vispbunkar & beredningsskålar

  En bra vispbunke är A och O när man ska baka. Välj en stadig, gärna med silikon- eller gummilist i botten så den står stadigt. En bra bunke har också höga kanter för att undvika skvätt och spill. Ett grepphandtag och en hällpip gör det enkelt att hälla ur skålen. Är den dessutom graderad invändigt med deciliterskala så finns det inte mycket mer att önska.

 • Hushållsvåg

  Hushållsvåg

  Bakning är egentlig kemi på hög nivå – får du inte proportionerna mellan alla ingredienser rätt så kan sockerkakan bli pannkaka. En våg kommer då väl till pass. Ett tips är att ställa bunken på vågen och mäta med måttsats, men samtidigt ha koll på hektona. Med sådan precision får du till de kemiska reaktioner som du vill. Och för den som skriver fysiska brev är vågen bra att kunna kolla vikten för rätt porto.

 • Ballong- & spiralvisp

  Ballong- & spiralvisp

  Inte alla gånger man behöver plocka fram elvispen – en vanlig handjagare funkar ofta fint. Använd ballongvispen när du vill ha in mycket luft i smeten, som sockerkakssmet eller äggvitor till maräng. Spiralvispen är bättre när du kokar såser, det är lättare att undvika att det bränner, eftersom du kommer åt bättre i kastrullens kanter. Ta också spiralvispen när du inte har så mycket att vispa.

 • Slickepott

  Slickepott

  Med en slickepott får du enkelt ut allt ur bunken – vispgrädden, kaksmeten eller gröten ur kastrullen. Det tråkiga är att det inte blir så mycket kvar att slicka tyvärr. Slickepotten fungerar också jättebra när du ska vända ner till exempel fluffig vispgrädde i en smet, den arbetar varsamt utan att platta till den luftiga grädden.

 • Kavel

  Kavel

  Kavel finns i olika storleker för att passa allas händer, i olika material för att passa olika degar och med olika funktioner. Använd den släta brödkaveln till pepparkakor och kanelbulledegen, kruskaveln till knäckebröd och en mönstrad när du vill få fin finish på kakorna.

 • Provsticka

  Provsticka

  Provstickan är ett litet men viktigt redskap för att lyckas med bakningen för att kolla om kakan är klar. Stick ner provstickan och dra upp den. Stickan ska vara torr och det ska inte ha fastnat fuktiga smulor. Den funkar så klart också toppen till potatis – stick provstickan i potatisen, det ska vara mjukt hela vägen och potatisen ska lossna lätt när du drar ur stickan.

 • Sprits

  Sprits

  Spritsen är det ultimata redskapet för att få bakverken att se riktigt proffsiga ut. Använd den till mjuka varor som grädde och smörkräm. Spritsad grädde på tårtan, vackra maränger eller dekorerade cupcakes blir ursnygga med en riktigt bra sprits. Du kan också spritsa potatismos på gratänger eller små köttbullar direkt i långpanna när du lagar till många.

 • Matkupa

  Matkupa

  Med en matkupa kan du både förvara och transportera tårtor, kakor och mat hygieniskt och säkert. Dessutom har du har uppläggningsfatet klart genom matkupans bricka. Kupan är enkel att öppna och stänga, bara att vrida på locket.

 • Köksassistent

  Köksassistent

  Hushållsassistent, köksassistent eller matberedare – kärt barn har många namn. Oavsett namn är det bästa assistansen i köket – den både knådar och vispar utan problem. En assistent har ofta både ballongvisp, degkrok och blandare, bara att välja vad som passar för det du bakar. En del har flera andra tillbehör och blir en komplett köksmaskin med till exempel mixer, rivskivor och köttkvarn.

 • Elvisp

  Elvisp

  Elvispen är den gyllene medelvägen mellan assistent och vanlig visp. Enkel att använda och att rengöra blir snart din bästa bakkompis. För visst kan det vara skönt att slippa handvispa marängsmeten. Elvisp finns med bunke och stativ, så du behöver inte ens hålla i vispen. Ska du vispa något i en hög smal beredningsskål – sätt bara i ena vispen.

Artiklar (1438)

Assistans i köket!

Välj rätt köksmaskin

Köksmaskin, matberedare, elvisp och stavmixer – bra maskiner som underlättar i köket. Men vad ska man välja?

För varmt & kallt!

Välj rätt termos

Vi hjälper dig att välja rätt termos vid olika tillfällen!