Assistans i köket!

Välj rätt köksmaskin

Köksmaskin, matberedare, elvisp och stavmixer – bra maskiner som underlättar i köket. Men vad ska man välja? Tänk efter vad du själv har för behov av hjälp i köket. Vi hjälper dig reda ut vad de olika maskinerna gör.

 • Köksmaskin

  Köksmaskin

  Köksmaskinen är till stor hjälp i köket vid både bakning och matlagning. Den är suverän på att vispa och knåda. Till skillnad från både matberedare och elvisp sker bearbetningen i en köksmaskin vid betydligt lägre hastighet, vilket är bra för de flesta degar. Med rätt tillbehör kan du också göra egen pasta, strimla och skiva grönsaker och mala kött.

 • Stavmixer

  Stavmixer

  En stavmixer tar liten plats men kan användas till mycket. Hacka nötter till din hemgjorda müsli, mixa barnmat och kör mixern direkt i kastrullen när du lagar soppa. Vissa stavmixers har även en visp som tillbehör. En stavmixer bör ha en hög motoreffekt eftersom den då klarar att mixa sönder fibrer och cellulosa i tex ärtor. Då kan kroppen enklare tillgodogöra sig näringsämnen.

 • Elvisp

  Elvisp

  Ska du bara vispa eller knåda också? Då bör vispen vara på minst 300 W, annars är risken att den får jobba hårdare än den är byggd för, vilket förkortar livslängden. Vispar och bakar du ofta ska du fundera över att investera i en köksmaskin istället. Det finns smarta varianter med bunke och ställning för elvispen så slipper du hålla. Tips för visp utan spill – gör hål i papptallrik och trä visparna igenom – smart stänkskydd.

 • Matberedare

  Matberedare

  Matberedaren gör matlagningen enklare och snabbare, för visst är det skönt att slippa riva och hacka för hand? En matberedare har ofta många olika redskap för att klara flera olika uppgifter. Knivar i olika dimensioner, skivtillbehör och någon sorts visp. Du kan finfördela kött och fisk, och strimla och riva grönsaker och rotfrukter och också vispa ägg och grädde. Kolla att matberedaren har rejäla fötter som står stadigt på köksbänken.

Artiklar (1559)

För varmt & kallt!

Välj rätt termos

Vi hjälper dig att välja rätt termos vid olika tillfällen!

Bakbuddies

Bästa bakredskapen

Vi listar bakredskapen alla som bakar bör ha, både som proffsbagare och glad amatör.