10 smarta redskap

Redskapen som gör julbaket enkelt

Lussekatter, pepparkakor, klenäter eller skorpor − vad är ett måste i ditt julbak? Att börja julstöket med bak till advent är härligt. Inget doftar så gott som nybakat. Här är 10 prylar som underlättar!

Redskap för enklare julbak

Bakbord, digital köksvåg och dekorationssprits. Det finns en hel del redskap som underlättar julbaket, här tipsar vi om de vanligaste.

 

 1. Vitt bakbord

  1. Bakbord

  Med ett mobilt bakbord kan du enkelt, om du behöver, flytta på dig och degen mitt i kavlandet. Smart när det är mycket som händer samtidigt i köket. Dessutom slipper du kladda ner bordet eller köksbänken och mjölet far inte iväg lika mycket.

 2. 2. Mjölsikt

  2. Mjölsikt

  Lägg lite tid på att hälla mjölet i smeten genom en mjölsikt så slipper du vispa så mycket för att få bort mjölklumparna. Med sikten blir det nämligen inga klumpar. Så bra!

 3. Visplock

  3. Visplock

  Har du en gång börjat använda visplocket, så är du fast. Ett fiffigt redskap som gör att du slipper torka hela köket efter att ha vispat grädde eller smet.

 4. Digital köksvåg i svart med röd kant och sifferdisplay

  4. Digital köksvåg

  De riktigt proffsiga bagarna mäter inte upp ingredienserna i mått, de väger både mjöl och kryddor. Och det är viktigare än man tror, bakning handlar mycket om kemiska processer där det är noga att proportionerna är exakt rätt.

 5. Hjärtmönstrad kavel

  5. Kavel med hjärtmönster

  En kavel med hjärtmönster är perfekt för att lyckas med de snyggaste pepparkakorna eller tunnbrödet!

 6. Bakplåtsställ

  6. Bakplåtsställ

  Toppen till pepparkaks- eller lussebullebaket när du har plåtar på varje ledig yta i köket som väntar på att få komma in i ugnen eller just kommit ut. Här samlar du plåtarna på hög och kan istället utnyttja ytan till att kavla och stansa!

 7. Knäcktratt som används till att hälla knäck i knäckformar

  7. Knäcktratt

  Fiffig tratt med pip som är enkel att stänga och öppna. Passar bra för att dosera smet i mindre formar eller för att dekorera bakverk. Fungerar även utmärkt för att fylla pannacotta i glas utan spill och portionera smet i plättlaggen.

 8. Sprits

  8. Sprits för dekorering

  Blir glasyren på kakorna klumpig och inte som du tänkt dig? Med en dekorationssprits kan du göra finare, tunnare och mer detaljerade mönster. 

 9. Barnkavel i trä med röda ändar

  9. Barnkavel

  Ta hjälp av småbagarna! Att kavla pepparkakor är kul även för de minsta, men blir enklare med redskap anpassade för deras små händer.

 10. Ungsduk på plåt med småkakor

  10. Ungsduk

  Ugnsduken i silikon kan du använda om och om igen. Tips: Kavla pepparkaksdegen direkt på duken, stansa och ta bort degen emellan – klart för ugnen direkt!

Artiklar (1471)

Pyssel av present papper

Pom pom paketpyssel!

Släng inte överblivet paketpapper, snygga i stället till paketen! Vi visar hur du gör.

Julklappstips & pyssel

Måla egna ljus

Enkelt julpyssel som dessutom blir en fin julklapp.

Tomtar & snögubbar!

Cupcakes till jul

Muffins som snögubbar och tomteluvor − perfekt för julens alla fikastunder!

Enkelt julpyssel!

Pepparkaksgran

Så bygger du din egen pepparkaksgran!