Matskola

Baka knäckebröd

Håller du på och bakar bröd? Passa på att nypa av lite av degen och gör en skiva knäckebröd av det! Vilken jäsdeg som helst funkar − och exakt hur du gör kan du se i vår video.
Här finns alla våra goda recept på bröd.

Vilken deg?

Vilken jäsdeg som helst funkar. Om du bara vill ha en skiva knäckebröd så behövs det bara en liten klutt deg (se videon!) att kavla ut − så varför inte prova med årets lussedeg?

Kavla tunt och nagga

Riktigt riktigt tunt ska degen kavlas. Nagga med en naggkavel eller en gaffel bara, så försvinner eventuella luftbubblor.

Fiffigt trick för att flytta degen

När du ska lyfta över knäckebrödet från bakbordet till ugnsplåten är det risk att den tunna degen blir förstörd. Men genom att rulla upp den först på kaveln, kan du enkelt flytta den och rulla ut på ugnsplåten utan minsta problem. Se videon, så förstår du hur det går till!

Hål för att hänga upp

Och just det, vill du hänga upp knäckebrödet som i äldre dar? Glöm för all del inte att göra ett hål innan det blir skjuts in i ugnen.

Artiklar (1480)

Gott och nyttigt!

Baka med frön och kärnor

Fröer och kärnor är fullproppade med nyttigheter, och som om det inte vore nog tillför det extra krisp och är otroligt gott. Här har vi samlat ett gäng tips och härliga recept där du kan baka med dessa små underverk!

Sött och salt!

Nyttigt julbak

Här hittar du tips på smarriga julbak som även är hälsosamma och gör gott för din hälsa!

Matskola

Surdegsgrund

Här visar vi, med video och steg för steg, hur du gör egen surdeg på råg från grunden.

Matskola

Bygga pepparkakshus

Här hittar du mallar och tips på hur du bäst bygger pepparkakshus!

Julproffs!

Vika lussekatter

Vår älskade saffransbulle går att variera i det oändliga. Här visar vi hur du snurrar och viker några av de mest klassiska formerna som lussekatt, julgalt och julbock . Låt mjöldammet yra!