Spröda citronkakor

Gör ett gäng himmelskt goda citronkakor som du kan bjuda på till kaffet. Med några få ingredienser rör du ihop en deg med syrlig citronsmak som du sedan rullar till bollar. Tryck till dina spröda citronkakor före de gräddas. Ljuvligt goda!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck exkl. lemon curd.
Energi396 KJ / 95 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein0.3 g
Kommentarer
23 stLite oklart vad ni menar, ska man röra eller vispa ihop degen? Det står röra ihop socker och smör, men sen vispa ihop degen.
Stina
Hej Stina! Jag håller med att det var lite otydligt. Nu har jag ändrat, tack! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Missade lite i bakstressen. Det blev kallt smör och ihoparbetat på bakbord men kakorna blev jättebra /Barbro
Barbro
Nja, den sk degen var inte lätt att hantera. Tur att jag provbakade en kaka, flöt ut som ett stekt ägg. Klickade i smeten i formar ist, med lite citronmarmelad i kakorna. De blev väldigt goda, men definitivt inte som på bilden.
Ingrid