Pavlova

130
26
Pavlova

Detta bakverk som fått sitt namn efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova är en tårta med grädde, jordgubbar och pistagenötter som garnering och för tankarna till en solig sommardag. Pavlovatårta är en riktigt härlig efterrätt.

Skriv ut
Pavlova

Ingredienser

8 bitar
4
äggvitor
1/2 krm
salt
2 1/2 dl
socker
1 msk
majsstärkelse
2 tsk
vaniljsocker
1 tsk
vitvinsvinäger
-
matfett till att smörja formen

Garnering

2 dl
vispgrädde
1 dl
lemon curd
500 g
jordgubbar
-
pistagenötter
-
citronmeliss

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut grädden mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

130

Kommentarer

Linda

2021-01-02

Älskar detta recept! Gör det alltid! Får alltid så mycket beröm när jag bjuder på detta. Godaste marängen ever!

John

2020-06-15

Om man ska göra i gasugn, vilken grad ska man välja då?

Redaktionen ICAse

2020-06-17

Hej John! Du ska kunna använda samma gradtal som vanlig ugn. Men alla ugnar är olika även gasugnar. Så lär känna din ugn, håll koll på maten. Ibland behöver man justera värmen upp eller ner. Man även behöva vända på plåtar för att det ska grädda jämnt. Lycka till Hälsningar Ulrika

Carl-gunnar

2020-04-26

Lättast är att göra en "ring" med ett hål i på en plåt med bakplåtspapper. Då kan man lägga tex bär i mitten.

Näringsvärde per portion

Energi 1233 KJ / 293 kCal
Fett 12 g
Salt 0.23 g
Kolhydrater 43 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept