Pavlova

Betyg 4.1 av 5.245 personer har röstat
Receptet har 47 kommentarer
Pavlova

Pavlova är en marängtårta som har fått sitt namn efter balettdansösen Anna Pavlova. Det är en tårta med grädde, jordgubbar och andra bär som garnering. Pavlovatårta är en riktigt härlig efterrätt.

Pavlova

Ingredienser

8 bitar
4 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
matfett till att smörja formen

Garnering

3 dl vispgrädde
500 g färska bär (t ex jordgubbar, hallon och blåbär)
1 kruka citronmeliss

Gör så här

01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

47 st
  • Hejsan, kan man göra bottnar i förväg isf, hur länge? Och hur, alså, i vilken temperatur?

    Fabiola

    Hej Fabiola! Du kan säkert baka bottnarna 2-3 dagar i förväg. Låt dom svalna helt bara och sen efter det, plasta in så att dom inte ligger och blir varken fuktiga eller torra och då i rumstemperatur. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Superbra recept! Planerar för studentmottagning. Hur lång tid i förväg kan man göra bottnarna?

    Eva

    Hej Eva! Du kan säkert baka bottnarna 2-3 dagar i förväg. Låt dom svalna helt bara och sen efter det, plasta in så att dom inte ligger och blir varken fuktiga eller torra. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Vilken temperatur ska det vara? 125 eller 175 grader? Olika i kommentarerna och i recept

    Charlotta

    Hej Charlotta! Svaret är både och! ;) Först ska ugnen sättas på 175 och sen sänker du till 125 grader. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Bytte ut majsstärkelse mot potatismjöl då jag glömde köpa majsstärkelse, fungerade utmärkt

    Maria

  • Hej! Om man gör två maränger åt gången och använder varmluftsugn, behöver man ändra temperaturen då? Samt, går det att göra på två olika plåtar, isåfall, hur högt/lågt ska man ha plåtarna då? :)

    Emma

    Hej Emma! Får du inte plats med två springformar bredvid varandra? I annat fall kan du köra på samma gradantal och sätta in dom var som helst i ugnen om du använder varmluft. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hej! Kan man byta majsstärkelse mot potatismjöl?

    Amanda

    Hej Amanda! Det är inget som vi har provat men får jag gissa så går det precis lika bra. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Härligt seg maräng, men alldeles för söt tycker jag! Kan man minska på sockret utan att riskera konsistensen?

    Maria

    Hej Maria! Njaa, det blir nog knepigt. Men du kan ju alltid ha lite syrligare bär till som vinbär eller krusbär. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Kan man göra två pavalovor i taget och då i varmluftsugn?

    Kajsa

    Hej Kajsa! Det går bra så länge du använder varmluftsugn. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Hur länge kan man förvara marängen o förbereda? Tänkte ha det till en student.

    Helena

    Hej Helena! Ja, det går bra att göra marängen i förväg. Förvara den färdiga marängbotten i rumstemperatur. Är det fuktigt i luften så plasta in den så att den inte drar åt sig fukt. Lycka till med studenten! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Uteslöt vinäger, fyllde med grädde smaksatt med arrak. Mums!

    Ingela

Näringsvärde per bit

Energi1221 KJ / 292 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater34 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Pavlova med rabarber och pistage
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Frasig pavlova med mandel och blåbär
    Betyg 3.5 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gratinerad glass med maräng och bär
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minipavlova med lemon curd
    Betyg 4.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minipavlova med grillad ananas
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pavlova – Prima Ballerina
    Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad