Pavlova

Pavlova är en marängtårta som har fått sitt namn efter balettdansösen Anna Pavlova. Det är en tårta med grädde, jordgubbar och andra bär som garnering. Pavlovatårta är en riktigt härlig efterrätt.

Gör så här
01:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1221 KJ / 292 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater34 g
Protein3 g
Kommentarer
47 stHejsan, kan man göra bottnar i förväg isf, hur länge? Och hur, alså, i vilken temperatur?
Fabiola
Hej Fabiola! Du kan säkert baka bottnarna 2-3 dagar i förväg. Låt dom svalna helt bara och sen efter det, plasta in så att dom inte ligger och blir varken fuktiga eller torra och då i rumstemperatur. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Superbra recept! Planerar för studentmottagning. Hur lång tid i förväg kan man göra bottnarna?
Eva
Hej Eva! Du kan säkert baka bottnarna 2-3 dagar i förväg. Låt dom svalna helt bara och sen efter det, plasta in så att dom inte ligger och blir varken fuktiga eller torra. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Vilken temperatur ska det vara? 125 eller 175 grader? Olika i kommentarerna och i recept
Charlotta
Hej Charlotta! Svaret är både och! ;) Först ska ugnen sättas på 175 och sen sänker du till 125 grader. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Bytte ut majsstärkelse mot potatismjöl då jag glömde köpa majsstärkelse, fungerade utmärkt
Maria
Hej! Om man gör två maränger åt gången och använder varmluftsugn, behöver man ändra temperaturen då? Samt, går det att göra på två olika plåtar, isåfall, hur högt/lågt ska man ha plåtarna då? :)
Emma
Hej Emma! Får du inte plats med två springformar bredvid varandra? I annat fall kan du köra på samma gradantal och sätta in dom var som helst i ugnen om du använder varmluft. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej! Kan man byta majsstärkelse mot potatismjöl?
Amanda
Hej Amanda! Det är inget som vi har provat men får jag gissa så går det precis lika bra. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Härligt seg maräng, men alldeles för söt tycker jag! Kan man minska på sockret utan att riskera konsistensen?
Maria
Hej Maria! Njaa, det blir nog knepigt. Men du kan ju alltid ha lite syrligare bär till som vinbär eller krusbär. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kan man göra två pavalovor i taget och då i varmluftsugn?
Kajsa
Hej Kajsa! Det går bra så länge du använder varmluftsugn. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hur länge kan man förvara marängen o förbereda? Tänkte ha det till en student.
Helena
Hej Helena! Ja, det går bra att göra marängen i förväg. Förvara den färdiga marängbotten i rumstemperatur. Är det fuktigt i luften så plasta in den så att den inte drar åt sig fukt. Lycka till med studenten! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Uteslöt vinäger, fyllde med grädde smaksatt med arrak. Mums!
Ingela