Baka bröd med baljväxter

Betyg 4.1 av 5.239 personer har röstat
Receptet har 79 kommentarer
Baka bröd med baljväxter

Baka bröd med baljväxter som linser, kikärter och sojabönor! Ett förstaklassigt brödrecept som tack vare sirap, rapsolja och vetemjöl special ger dig saftiga och härliga småbröd.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Baka bröd med baljväxter

Ingredienser

12 småbröd
250 g kokta, avrunna och sköljda linser (bruna eller röda), kikärter eller sojabönor
ca 4 1/2 dl vatten
12 g torrjäst
2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
1 msk ljus sirap
5 dl rågsikt
7 - 7 1/2 dl vetemjöl special

Gör så här

00:30:00
00:30:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

79 st
  • Kan man använd cannellini bönor?

    Ingrid

    Hej Ingrid! Ja, det går jättebra! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Enkelt bröd att baka. Behövde dubbel jästid när jag använde ett halvt jästpaket med färsk jäst.

    Rebecca

  • Saftigt och gott använde kikärtor. Står till sig och är godare dagar efter.

    Katarina

  • Jättegott! Gör maränger på kikärtsspadet!

    Jenny

  • Hej. Kan man använda kikärtsspadet som degvätska?

    Ingrid

    Hej Ingrid! Vi är tveksamma till det eftersom det är lite stärkelse i spadet. Bäst att använda vatten för säkerhets skull. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jag bakar det här jätteofta och det är både gott och lättbakat. Har dock aldrig kunnat ta så mycket vetemjöl som det står i receptet. Ingrid

    Ingrid

  • Enl detta recept fr 2005 ska vätskan hålla 42 gr till torrjästen. Gäller det fortfarande?

    Charlotte

    Hej Charlotte! Tack för din fråga som nu ledde till en uppdatering av receptet. Förr var det 42 grader som degvätskan skulle värmas till när man använder torrjäst, men nu har vissa leverantörer sänkt till 37 grader även för torrjäst. De kan dock finnas skillnader mellan tillverkarna, så vi har ändrat receptet till att titta på förpackningens anvisningar. Stort tack för hjälpen. Hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Gör dubbel sats och kokar egna baljväxter, lite mer än vad som står i receptet samt mer grahamsmjöl, rågsikt, dinkel. Har i honung istället. Gräddar i en långpanna - som långpannebröd, det blir en proteinrik & fiberrik brödsort som håller en mätt riktigt länge.

    Dijana

  • Favoritbrödet att baka sen receptet först kom ut i Buffé 2005. Bakar gång på gång, ibland som bullar och ibland som limpor. Byter oftast lite av rågsikt/vete special mot grahamsmjöl eller annat lite grövre mjöl, och lägger till lite lin- och chiafrön.

    Pernilla

  • Riktigt goda! Trots att jag använde egenodlade skärbönor istället, vilket blev för "blött", behövde använda mycket mer mjöl för att få en hanterbar deg. Och hade inte rågsikt hemma utan tog fullkornsmjöl av rågsikt istället.

    Eva

Näringsvärde per portion

Energi1220 KJ / 290 kCal
Fett5.5 g

Testa liknande recept

  • Gjutjärnsbröd med valnötter
    Betyg 3.5 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalljästa frallor med linser
    Betyg 4.2 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pitabröd
    Betyg 2.5 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalljästa rågfrallor
    Betyg 4 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gahkku – Samisk glödkaka
    Betyg 4.5 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Brytbröd med kalamataoliver
    Betyg 2.9 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad