Så här tar vi fram nyttiga veckomenyn
Nyttigare vardag
Recept på nyttiga middagstips som är utvalda av ICAs dietist och skapade av ICAs kockar.
Nyckelhålsmärkta recept!
Vår nyttiga veckomeny innehåller 7 nyckelhålsmärkta middagar, perfekt för veckans matplanering. Alla recept är skapade av ICAs kockar och utvalda av ICAs dietist. Ny meny varje vecka.
Tips! Så här tar vi fram vår nyttiga veckomeny.
Få hjälp att planera din vardag, veckans meny kommer här.
Den här mustiga lins- och zucchinigrytan är full med smak. Balansen mellan den söta paprikan, heta chilin och sältan gör smaklökarna glada. Dessutom är det nyttigt. Bra för dig och bra för klimatet!
Alla rätter som har ordet krispig i sig bör ju bli goda, och så även denna! Krispig torsk som du panerar med ströbröd och kryddor, bland annat paprikapulver vilket även ger lite färg. Du äter sedan torsken ihop med potatis och en fräsch sallad smaksatt med citron.
Kvällens middag är en underbart smakrik vegorätt. Saftiga bönbiffar gjorda på svarta bönor och pumpafrön, som steks tills de blir perfekt frasiga. Servera dem med en krämig råkostsallad, krispiga rädisor med rödlök och pepparrot och rosmarindoftande, gyllenrostade potatisskivor och njut!
En kyckling kommer verkligen till sin rätt i ostronsås! Och nog för att det är gott, det är också otroligt enkelt att tillaga kvällens middag. Ät ihop med äggudlar, knaprig bellaverde och ärtskott.
Halstrad lax med ljummen tapenadepotatis är en rätt med mycket smak. Du blandar den kokta potatisen och broccolin med tomater, basilika och tapenade. Servera med halstrad lax. Smaklig måltid!
Ge musselsoppan en asiatisk touch med citrongräs, lime och kokosmjölk. Snabblagat men ändå lite lyxigt. Servera med gyllenrostade rotsaksstavar och låtsas att det är fredag.
Huvudnumret är en enkel men sofistikerad kycklingfärsbiff med arv från Dijon. Till det en gurksalsa med en modern ton av pepparrot. Serveras med matvete och säsongens efterlängtade sparris.
Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter fem knytnävsstora portioner av av frukt, bär och grönsaker om dagen. Så mycket är bra att äta för att öka chansen till ett hälsosamt liv. Det motsvarar 500 gram för vuxna och 400 gram för barn. Helst ska man äta ungefär hälften frukt och hälften grönsaker och här ingår färskt, fryst och konserverat. Färska äpplen, fryst broccoli och kikrtor på burk, allt räknas!
Några exempel på cirka 500 gram frukt och grönt:
Nyttigare vardag
Recept på nyttiga middagstips som är utvalda av ICAs dietist och skapade av ICAs kockar.
Kylskåpsrensning
Fynda i kyl och frys och inspireras till kvällens vardagsmiddag.
Fira mamma
Inspireras av dessa recept fulla av kärlek och nyttigheter!
Fettisdagen
Jodå! Ge den klassiska semlan en hälsotwist - se tipsen för en lite nyttigare semla.
Tänk så här!
Detta ska du titta efter i brödhyllan när du vill ha ett mer hälsosamt bröd.
Låt oss presentera
Ger tips och råd till dig som vill äta lite mer nyttigt och hälsosamt.
ICA-dietisten tipsar!
Under havsytan döljer sig ett grönsaksland, fullt med alger och sjögräs. Men är de trendiga råvarorna så nyttiga som alla säger? Och hur kan man använda havets grönsaker i matlagningen? Ta del av ICA-dietistens kunskap och ICA-kockarnas läckra recept!
Med dessa tips blir du en mästare på drinkar där smakerna står i fokus.
ICAs dietist tipsar!
Se hit om du är på jakt efter en mer nyttig och hälsosam pasta.