Så här tar vi fram nyttiga veckomenyn
Nyttigare vardag
Recept på nyttiga middagstips som är utvalda av ICAs dietist och skapade av ICAs kockar.
Nyckelhålsmärkta recept!
Vår nyttiga veckomeny innehåller 7 nyckelhålsmärkta middagar, perfekt för veckans matplanering. Alla recept är skapade av ICAs kockar och utvalda av ICAs dietist. Ny meny varje vecka.
Tips! Så här tar vi fram vår nyttiga veckomeny.
Få hjälp att planera din vardag, veckans meny kommer här.
Stekt lax serveras med en läcker kräm av majs, mynta och vitlök. Strimlad salladslök och tärnad tomat ger en saftig och smakrik bulgur som blir perfekt till laxen och myntakrämen. Både hälsosamt och gott.
Att marinera råa grönsaker är ett enkelt sätt att tillsätta mer smak och samtidigt bevara alla vitaminer. Låt torsken sjuda i fiskbuljong med ingefära och servera tillsammans med chiliyoghurt och grönsakerna.
Det här är annat än barndomens pulversoppa! En italiensk minestrone är en grönsakssoppa, ofta med ris eller pasta i. Den här minestronesoppan får en ny dimension med salami, ärtor och risoni i. Färsk persilja och timjan står för en del av smaken också.
Denna bollo kommer få ditt kök att dofta underbart! En tomatsås smaksatt med vitlök, tomatpuré, timjan, rosmarin och lagerblad sätter en hög standard, och det är i denna sås de röda små linserna får koka upp sig. Servera ovanpå en bädd av spaghetti tillsammans med syrliga tomater, och middagen är klar!
Detta läckra recept gjort på majskyckling och rostade grönsaker passar utmärkt både till bjudning som till vardags. Pepparsåsen värms i en kastrull och smaken den utgör tillsammans med de lite söta rotfrukterna är en gudomlig kombination. Smaka och njut!
Fried rice går att variera på oändligt många sätt – en mellanamerikansk och asiatisk streetfood-favorit som blivit festmat över hela världen. Denna seafood-variant är ganska enkel att laga. Här med rödlök, koriander och lime som smakhöjare.
Denna rätt kommer att explodera i din mun! Vi låter ingredienslistan tala för sig själv; bönor, aprikoser, dijonsenap, persilja, sambal och bellaverde. Det kanske tycks vara för många smaker, men vi lovar dig att väl på din tallrik så kommer de gifta sig utmärkt!
Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter fem knytnävsstora portioner av av frukt, bär och grönsaker om dagen. Så mycket är bra att äta för att öka chansen till ett hälsosamt liv. Det motsvarar 500 gram för vuxna och 400 gram för barn. Helst ska man äta ungefär hälften frukt och hälften grönsaker och här ingår färskt, fryst och konserverat. Färska äpplen, fryst broccoli och kikrtor på burk, allt räknas!
Några exempel på cirka 500 gram frukt och grönt:
Nyttigare vardag
Recept på nyttiga middagstips som är utvalda av ICAs dietist och skapade av ICAs kockar.
Kylskåpsrensning
Fynda i kyl och frys och inspireras till kvällens vardagsmiddag.
Fira mamma
Inspireras av dessa recept fulla av kärlek och nyttigheter!
Fettisdagen
Jodå! Ge den klassiska semlan en hälsotwist - se tipsen för en lite nyttigare semla.
Tänk så här!
Detta ska du titta efter i brödhyllan när du vill ha ett mer hälsosamt bröd.
Med dessa tips blir du en mästare på drinkar där smakerna står i fokus.
Grönt är skönt!
Gröna ärtor är fulla med nyttigheter. Vi listar 12 recept med ärtor som huvudingrediens!
ICA-dietisten tipsar!
Under havsytan döljer sig ett grönsaksland, fullt med alger och sjögräs. Men är de trendiga råvarorna så nyttiga som alla säger? Och hur kan man använda havets grönsaker i matlagningen? Ta del av ICA-dietistens kunskap och ICA-kockarnas läckra recept!
ICAs dietist tipsar!
Se hit om du är på jakt efter en mer nyttig och hälsosam pasta.