Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Tårtan blir extra fin med spritsad maräng på toppen - då passar italiensk maräng utmärkt. Se i videon hur du gör!

Den här marängen stelnar inte som vanlig maräng, eftersom den inte gräddas i ugn. Tricket är att koka ett sockerlag att göra marängen av.

Italiensk maräng. Här hittar du receptet.

Så gör du marängen

  • Vispa äggen

    Vispa äggvita, socker och citronjuice till en fast maräng.

  • Koka sockerlag

    Blanda vatten och socker i en kastrull. Låt koka till 122°C.

  • Fortsätt vispa

    Tillsätt sockerlagen till marängen och vispa i ca 10 minuter, tills det har svalnat.

  • Spritsa marängen

    Spritsa eller skeda på marängen på ditt bakverk.

Tips

  • Använd termometer

    Se till att ha en baktermometer så du vet när sockerlagen är tillräckligt varm.

  • Brännare

    Vill du kan bränna av marängen med en gasolbrännare så att den får en gräddad yta.