Tips!

Koka många ägg

Särskilt till påsk och jul äter vi många goda ägghalvor. Här är våra bästa tips för att koka många ägg på en och samma gång − och få ett gott resultat.
Tips: alla recept med kokt ägg.

Storkok för ägg

Vid högtider kokas det mycket ägg, däför vill vi tipsa er hur du lättast kokar många ägg samtidigt. Vi visar hur du kokar 20 ägg på en gång. Följ med steg för steg! 

  1. 1. Koka up vatten

    Koka upp 5 liter vatten i en kastrull med ånginsats. Använd ett lock så går det snabbare.

  2. 2. Förbered äggen

    Lägg under tiden äggen i ånginsatsen. Vi lade i 20 ägg åt gången. Kom ihåg att äggen ska vara jämnstora.

  3. 3. Lägg i äggen

    När vattnet kokar, sänk ner ånginsatsen med äggen i och reglera värmen tills vattnet sjuder.

  4. 4. Sjud i önskat antal minuter

    Här kan du se hur många minuter du ska koka dina ägg för att få dem precis som du vill ha dem.

  5. 5. Kyl snabbt

    Enklast är att lyfta ur ånginsatsen och spola under rinnande kallt vatten.

Artiklar (1467)

Fyllda favoriter!

Fyllda ägghalvor

Ägghalvor med goda toppings är ett måste till buffébordet!

Goda fyllningar till dina...

Goda djävulsägg

Ingen påskbuffé är komplett utan mumsiga djävulsägg.

Tips till påsk!

Färga ägg naturligt

Vilka råvaror i ditt kylskåp kan du använda för att färga påskäggen i vackra färger?

Briljera i köket!

Hur pocherar man ägg?

Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.

4 söta tips

Hjärtformade ägg

Ägg är inte bara urgott − det går också att laga på så många olika sätt!