Grönkålspaj med valnötter
Grönkålspaj med valnötter är perfekt på julbordet och bjuder på en härlig smakblandning. Gör en pajdeg och fyll med grönkål, rödlök, cheddarost, valnötter och äggstanning. Grädda pajen i ugn och sen är det bara att njuta av smakerna.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Ingredienser
10 portioner
Pajskal
75 g smör eller margarin
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl mager kvarg
Fyllning
250 g färsk grönkål
3 rödlökar
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven cheddarost
1 dl grovhackade valnötter
Äggstanning
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1319 KJ / 315 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein9 g
Kommentarer
Mycket gott och lättlagat! Lade till kuber av kokt pumpa och rostade mandlar. Turkisk yoghurt i stället för grädde. Kan varieras oändligt 😋😛
Elizabet
2024-01-15Smakrik paj. Enkelt recept att följa. Tack
Annika
2024-01-08Så himla god och enkel! Använde västerbottenost istället men var lika god för det 😍
Olivia
2024-01-06