Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Zucchinisallad med rostad mandel och oliver

Sväng snabbt ihop detta förträffliga recept på zucchinisallad med rostad mandel och oliver. Med hjälp av lite citron ger du salladen en fräsch citruston innan du serverar den med till exempel saftig, grillad kyckling.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Skiva zucchinin i ½ cm tjocka skivor och koka dem mjuka i 4-5 minuter.
  2. Häll av i ett durkslag och kyl dem snabbt i kallt rinnande vatten. Låt rinna av.
  3. Blanda zucchinin med citronjuice, olivolja, rostad sötmandel, grovhackad persilja, delade körsbärstomater, svarta oliver, finhackad rödlök och pressad vitlöksklyfta.
  4. Salta och peppra. Låt detta dra i 10 minuter före servering. Gott till grillad kyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 zucchini (2 st motsvarar ca 700 g, gärna både grön och gul)
  • lättsaltat vatten
  • juice från 1/2 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl rostad sötmandel
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 1 ask delade körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 dl svarta oliver
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer