Zucchinisallad med rostad mandel och oliver
Sväng snabbt ihop detta förträffliga recept på zucchinisallad med rostad mandel och oliver. Med hjälp av lite citron ger du salladen en fräsch citruston innan du serverar den med till exempel saftig, grillad kyckling.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003
Ingredienser
4 portioner
2 zucchini (2 st motsvarar ca 700 g, gärna både grön och gul)
lättsaltat vatten
juice från 1/2 citron
1/2 dl olivolja
1 dl rostad sötmandel
1 dl grovhackad persilja
1 ask delade körsbärstomater (à 250 g)
2 dl svarta oliver
1 liten finhackad rödlök
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Salladen blev väldigt bra! Jag hade dock inte några svarta oliver hemma så jag fick ta stora gröna istället. Likaså persiljan, fick jag byta mot koriander. Och det smakade bara bra. Det smakar gott antar jag, om man tycker om koriander som krydda. Det blir en femma.
Maria
2017-07-24