Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rivierakyckling med gröna och svarta oliver

Rivierakyckling är ett recept fyllt med underbara smaker som kommer att vara det godaste du ätit på länge. I grytan hittar du delikatesser som gröna och svarta oliver, basilika, zucchini och vitt vin.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kyckling: Skär bort kycklingskinnet där det är som tjockast. Släng det. Lägg kycklingen i en bunke. Häll över olivolja, timjan och basilikablad. Vänd runt och låt marinera medan resten förbereds.
  2. Gryta: Skär körsbärstomaterna i halvor. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Skala löken och skär i klyftor.
  3. Hetta upp olivolja i en stor kastrull (eller stek i stekpanna och lägg efter hand över i en kastrull). Bryn kycklingdelarna på båda sidor tills de får färg. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med utan att ta löken tar färg.
  4. Tillsätt vin, buljongtärningar, vatten, hälften av tomaterna, timjan, lagerblad, oliver och basilikastjälkar. Låt koka i 15-20 minuter eller tills kycklingen är färdig.
  5. Hyvla zucchinin fint med en osthyvel. Lägg ner zucchini och resten av tomaterna när ca 3 minuter av koktiden återstår. Smaka av med peppar och ev salt. 
  6. Till servering: Strö över resten av basilikan och servera grytan med nykokt pasta och hyvlad parmesan.

För alla

Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.

Ingredienser

Portioner: 6
Kyckling
  • 2 kg kycklingklubbor (eller kycklinglår)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 10 basilikablad (från basilikakrukan till serveringen)
Gryta
  • 2 paket körsbärstomater (à 250 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 3 msk olivolja
  • 375 ml vitt vin (eller matlagningsvin)
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl vatten
  • 1 1/3 dl hackad färsk timjan (1 1/2 dl motsvarar ca 1 kruka)
  • 2 lagerblad
  • 2 burkar blandade gröna och svarta oliver med kärnor (à 215 g)
  • 2 basilikastjälk (från basilikakrukan till serveringen)
  • 1 grön eller gul zucchini
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • ev salt
Till servering
  • resterande av 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB