Rivierakyckling med gröna och svarta oliver

15
2
Rivierakyckling med gröna och svarta oliver

Rivierakyckling är ett recept fyllt med underbara smaker som kommer att vara det godaste du ätit på länge. I grytan hittar du delikatesser som gröna och svarta oliver, basilika, zucchini och vitt vin.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Rivierakyckling med gröna och svarta oliver

Ingredienser

6 portioner

Kyckling

2 kg kycklingklubbor (eller kycklinglår)
1 msk olivolja
1 msk hackad färsk timjan
10 basilikablad (från basilikakrukan till serveringen)

Gryta

2 paket körsbärstomater (à 250 g)
3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
3 msk olivolja
375 ml vitt vin (eller matlagningsvin)
2 hönsbuljongtärningar
1 dl vatten
1 1/3 dl hackad färsk timjan (1 1/2 dl motsvarar ca 1 kruka)
2 lagerblad
2 burkar blandade gröna och svarta oliver med kärnor (à 215 g)
2 basilikastjälk (från basilikakrukan till serveringen)
1 grön eller gul zucchini
2 krm grovmalen svartpeppar
salt

Till servering

resterande av 1 kruka basilika

För alla

Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Ellinor

2008-10-19

Ett toppengott recept - absolut något jag kan tänka mig bjuda gäster på!

Ernst

2008-09-23

Låter gott, men det verkar vara en slarvig översättning av ett Italienskt recept. Ref avsnitt 3. Hur skall jag lägga över den upphettade olivoljan till en kastrull? Vad då efter hand?