Rivierakyckling med gröna och svarta oliver
Rivierakyckling är ett recept fyllt med underbara smaker som kommer att vara det godaste du ätit på länge. I grytan hittar du delikatesser som gröna och svarta oliver, basilika, zucchini och vitt vin.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008
Ingredienser
6 portioner
Kyckling
2 kg kycklingklubbor (eller kycklinglår)
1 msk olivolja
1 msk hackad färsk timjan
10 basilikablad (från basilikakrukan till serveringen)
Gryta
2 paket körsbärstomater (à 250 g)
3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
3 msk olivolja
375 ml vitt vin (eller matlagningsvin)
2 hönsbuljongtärningar
1 dl vatten
1 1/3 dl hackad färsk timjan (1 1/2 dl motsvarar ca 1 kruka)
2 lagerblad
2 burkar blandade gröna och svarta oliver med kärnor (à 215 g)
2 basilikastjälk (från basilikakrukan till serveringen)
1 grön eller gul zucchini
2 krm grovmalen svartpeppar
salt
Till servering
resterande av 1 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett toppengott recept - absolut något jag kan tänka mig bjuda gäster på!
Ellinor
2008-10-19Låter gott, men det verkar vara en slarvig översättning av ett Italienskt recept. Ref avsnitt 3. Hur skall jag lägga över den upphettade olivoljan till en kastrull? Vad då efter hand?
Ernst
2008-09-23