Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Zucchiniplättar

Mumsiga vegetariska, hälsosamma plättar på råriven zucchini, lök och vitlök. Ge dem smak av medelhav med fårost, dill och mynta.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovriv zucchini. Lägg i ett durkslag och strö över 1/2 av flingsaltet. Ställ åt sidan och låt vätskan dras ut.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs försiktigt i olivoljan tills det blir mjukt.
  3. Vispa äggen lätt med dinkelmjöl. Smula ner osten. Blanda i örterna, lökfräset, tabasco, resterande flingsalt och peppar.
  4. Krama ut så mycket vätska som det går från zucchinin. Vänd ner zucchinin i äggsmeten. Låt smeten vila 5 minuter.
  5. Hetta upp kokosolja eller smör i en stekpanna eller en plättlagg. Stek små plättar av smeten. Servera med en stor grönsallad och yoghurtdippsås.

För alla

Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 månader eller välj laktosfri salladsost ost. Stek i enbart olja eller laktosfritt matfett. (Servera med dipsås av laktosfria produkter.)
Gör mjölkproteinfri: ersätt fårosten med tofu och stek i enbart olja. (Servera med dipsås av mjölkfria produkter.)
Innehåller gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 2 zucchini
  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 3 ägg
  • 3 msk dinkelmjöl siktat
  • 200 g fårost
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1/2 dl hackad mynta
  • 1 dl hackad dill
  • 1/2 tsk tabasco
  • kokosolja eller smör till stekning
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?