Zucchinipaj med ricotta och mandel

En paj lika vacker att titta på som god att äta är denna zucchinipaj med en krämig fyllning av ricotta och parmesan som dekoreras med hyvlad zucchini och mandelspån. Lika god varm som kall!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Ingredienser
8 bufféportioner
Pajdeg
3 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)
1 krm salt
150 g kallt smör i tärningar
1 ägg
2 msk iskallt vatten
2 schalottenlökar
1 msk olivolja
250 g ricottaost
1 dl finriven parmesan
3 krm salt
2 krm svartpeppar
1 zucchini (à ca 300 g)
1 msk olivolja (+ extra till servering)
2 krm salt
1 uppvispat ägg
1/2 dl mandelspån
flingsalt
Gör så här
00:20:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1492 KJ / 356 kCal
Fett27 g
Salt1.3 g
Kolhydrater18 g
Protein10 g
Kommentarer
Efter att detta recept kom ut i buffé har vi lagat den 5 gånger och den är lika god varje gång. Har provat att variera med Hasselnötter, gul lök istället för Charlottenlök, creme fraîche istället för ricotta osv men blir lika bra varje gång. Den bästa rätten att laga med Zucchini som vi har ett överflöd av eftersom vi odlar själva.
Erik johan
2025-07-12Succé hos alla som åt 🙂
Linda
2024-10-29Fantastiskt god, också att värma som rester till lunchlåda! Men lite pysslig att laga, lättare att forma degen för hand än att kavla! Brukar göra detta på diskbänken - underlättar med rostfritt underlag.
Märta
2024-09-27