Zucchinipaj med ricotta och mandel

Betyg 4.6 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Zucchinipaj med ricotta och mandel

En paj lika vacker att titta på som god att äta är denna zucchinipaj med en krämig fyllning av ricotta och parmesan som dekoreras med hyvlad zucchini och mandelspån. Lika god varm som kall!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Paj med kant av mandelflarn och skivor av zucchini lagda i vackert mönster omlott i ringar.

Ingredienser

8 bufféportioner

Pajdeg

3 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)
1 krm salt
150 g kallt smör i tärningar
1 ägg
2 msk iskallt vatten
2 schalottenlökar
1 msk olivolja
250 g ricottaost
1 dl finriven parmesan
3 krm salt
2 krm svartpeppar
1 zucchini (à ca 300 g)
1 msk olivolja (+ extra till servering)
2 krm salt
1 uppvispat ägg
1/2 dl mandelspån
flingsalt

Gör så här

00:20:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • I appen visas inte receptet uppdelat i sektioner vilket gör det lite klurigare att veta säkert hur mycket salt som ska i degen, ricottan och zucchinin. Kanske går att lösa?

    Johanna

  • Efter att detta recept kom ut i buffé har vi lagat den 5 gånger och den är lika god varje gång. Har provat att variera med Hasselnötter, gul lök istället för Charlottenlök, creme fraîche istället för ricotta osv men blir lika bra varje gång. Den bästa rätten att laga med Zucchini som vi har ett överflöd av eftersom vi odlar själva.

    Erik johan

  • Succé hos alla som åt 🙂

    Linda

  • Fantastiskt god, också att värma som rester till lunchlåda! Men lite pysslig att laga, lättare att forma degen för hand än att kavla! Brukar göra detta på diskbänken - underlättar med rostfritt underlag.

    Märta

  • Haha, inte för att tror någon blir lurad. Fast det står 250 st ricotta i receptet. Kanske idé att ändra 😉😂

    Mats

    Haha! Tack snälla Mats! Knasig miss från oss som vi löste nu! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Väldigt god! Bytte ut hälften av mjölet mot grovt speltmjöl och fick lägga till 0,5 dl mjöl för att degen blev väl lös. Men supergod som sagt - vi åt tillsammans med en sallad.

    Jenny

  • Vacker och God! Perfekt som förrätt. Mycket uppskattad av mina gäster

    Anna-lisa

  • Kan man byta ut ricottaosten med mozzarella? Maria

    Maria

    Hej Maria! Det är inget som vi har provat men jag tror verkligen att det skulle gå bra! Lycka till, vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Pajen ser magisk ut! Tror ni att den håller om man förbereder den men skippar baket tills dagen efter? dvs förvarar den "rå" i kylen eller suger degen åt sig ricottan för mycket och förstör konsistensen? Tack

    Sara

    Hej Sara! Ja, visst ser den läcker ut! Jag tror dock inte att man ska förbereda den. Den förlorar nog för mycker på det. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Mycket god! Men vad kan jag ersätta ricotta med om jag vill göra pajen laktosfri?

    Emma

    Hej Emma! Då kan du byta ut ricottan mot laktosfri färskost. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

Näringsvärde per bufféportion

Energi1492 KJ / 356 kCal
Fett27 g
Salt1.3 g
Kolhydrater18 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Gnocchi med zucchini, citron och ricotta
    Betyg 4.4 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chips med vispad ricotta
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad