Zucchinikaka
Ett recept på en annorlunda efterrätt att njuta av till kaffet. Zucchinikakan gör du av bland annat ägg, socker, kanel, kardemumma, olja, zucchini och valnötter. Extra gott blir det om du serverar med färska jordgubbar och grädde!
Ingredienser
ca 8 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
300 g grovriven gul eller grön zucchini (300 g motsvarar ca 4 dl)
1 1/2 dl grovt hackade valnötter
2 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 msk malen kardemumma
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl solrosolja eller annan olja
Till servering
vispad grädde
färska jordgubbar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett23 g
Salt0.4 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g
Kommentarer
Går alldeles utmärkt att byta ut vetemjölet mot ca 1,75 dl rent havremjöl, för en glutenfri kaka! (Jag gör mitt genom att mixa vanliga havregryn med stavmixern till mjöl.)
Ida
2023-09-30Det räcker med två stora ägg. Bytte olja mot 100 smör (smält). Ca: 1 dl skållad och hackad sötmandel. Kakan blev jättegod. Kanel och kardemumma, ger en pikant smak! Ingen grädde och bär! Passar bra till kaffe. Marie-Louise
Marie-louise
2023-09-11Bytte ut vetemjöl till durra mjöl, och oljan mot smör. Supergod och saftig kaka! Serverades med nyplockade hallon & lättvispad grädde.
Sophie
2023-07-23