Zucchinikaka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Zucchinikaka

Ett recept på en annorlunda efterrätt att njuta av till kaffet. Zucchinikakan gör du av bland annat ägg, socker, kanel, kardemumma, olja, zucchini och valnötter. Extra gott blir det om du serverar med färska jordgubbar och grädde!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl med övriga torra ingredienser och rör ner i äggsmeten tillsammans med olja, zucchini och valnötter.
  3. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter (för 4 port). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.

Tips

God rakt upp och ner, men kan även avnjutas med färska jordgubbar och grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 1 msk malen kardemumma
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 dl solrosolja eller annan olja
  • 3 dl grovriven gul eller grön zucchini
  • 1 dl grovt hackade valnötter
Lägg till i inköpslistan