Zucchinikaka

Betyg 4.5 av 5.
30 personer har röstat
14
Zucchinikaka

Ett recept på en annorlunda efterrätt att njuta av till kaffet. Zucchinikakan gör du av bland annat ägg, socker, kanel, kardemumma, olja, zucchini och valnötter. Extra gott blir det om du serverar med färska jordgubbar och grädde!

Zucchinikaka

Ingredienser

ca 8 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
300 g grovriven gul eller grön zucchini (300 g motsvarar ca 4 dl)
1 1/2 dl grovt hackade valnötter
2 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 msk malen kardemumma
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl solrosolja eller annan olja

Till servering

vispad grädde
färska jordgubbar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Går alldeles utmärkt att byta ut vetemjölet mot ca 1,75 dl rent havremjöl, för en glutenfri kaka! (Jag gör mitt genom att mixa vanliga havregryn med stavmixern till mjöl.)

Ida

2023-09-30

Det räcker med två stora ägg. Bytte olja mot 100 smör (smält). Ca: 1 dl skållad och hackad sötmandel. Kakan blev jättegod. Kanel och kardemumma, ger en pikant smak! Ingen grädde och bär! Passar bra till kaffe. Marie-Louise

Marie-louise

2023-09-11

Bytte ut vetemjöl till durra mjöl, och oljan mot smör. Supergod och saftig kaka! Serverades med nyplockade hallon & lättvispad grädde.

Sophie

2023-07-23

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett23 g
Salt0.4 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Kanelhjärtan på burk
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelkaka de luxe
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kaneldrink
Betyg 3 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Persiska valnötskakor (Gardi)
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skotsk vinterkaka
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotsellerisallad med valnötssmul
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga