Zucchinikaka

25
10
Zucchinikaka

Ett recept på en annorlunda efterrätt att njuta av till kaffet. Zucchinikakan gör du av bland annat ägg, socker, kanel, kardemumma, olja, zucchini och valnötter. Extra gott blir det om du serverar med färska jordgubbar och grädde!

Zucchinikaka

Ingredienser

ca 8 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
300 g grovriven gul eller grön zucchini (300 g motsvarar ca 4 dl)
1 1/2 dl grovt hackade valnötter
2 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 msk malen kardemumma
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl solrosolja eller annan olja

Till servering

vispad grädde
färska jordgubbar

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.Receptet har uppdaterats 2020-07. Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Anette

2022-08-07

Är lite nyfiken på näringsvärdet på denna kaka. Ser det på några andra av zucchinikakorna, men inte på denna. Tack på förhand.

Redaktionen ICAse

2022-08-15

Hej Anette! Nu finns näringsberäkning i receptet och den är beräknad exkl serveringsförslag. Hoppas du gillar kakan. Hälsningar Ulrika

Marlene

2021-08-11

En fundering- 4 port 24 cm form, det är jättestora bitar

Redaktionen ICAse

2021-08-12

Hej Marlene! Det var en mycket bra fundering! Vi håller med dig, det är lite väl stora bitar och vi har därför ändrat det till ca 8 bitar. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Jetta

2020-08-22

Mkt god. Jag tog 100 gram smör istället för olja, samt ersatte med glutenfritt mjöl.

Redaktionen ICAse

2020-08-24

Hej Jetta! Kul att du gillar receptet och tack för tipset att den går att göra glutenfri. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1550 KJ / 370 kCal
Fett 23 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 35 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden