Zucchinikaka

Ett recept på en annorlunda efterrätt att njuta av till kaffet. Zucchinikakan gör du av bland annat ägg, socker, kanel, kardemumma, olja, zucchini och valnötter. Extra gott blir det om du serverar med färska jordgubbar och grädde!

Ingredienser
ca 8 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
300 g grovriven gul eller grön zucchini (300 g motsvarar ca 4 dl)
1 1/2 dl grovt hackade valnötter
2 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 msk malen kardemumma
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl solrosolja eller annan olja
Till servering
vispad grädde
färska jordgubbar
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett23 g
Salt0.4 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g
Kommentarer
14 stGår alldeles utmärkt att byta ut vetemjölet mot ca 1,75 dl rent havremjöl, för en glutenfri kaka! (Jag gör mitt genom att mixa vanliga havregryn med stavmixern till mjöl.)
Ida
Det räcker med två stora ägg. Bytte olja mot 100 smör (smält). Ca: 1 dl skållad och hackad sötmandel. Kakan blev jättegod. Kanel och kardemumma, ger en pikant smak! Ingen grädde och bär! Passar bra till kaffe. Marie-Louise
Marie-louise
Bytte ut vetemjöl till durra mjöl, och oljan mot smör. Supergod och saftig kaka! Serverades med nyplockade hallon & lättvispad grädde.
Sophie
Går det att minska mängden bakpulver? Känner en viss bismak. Smular väldigt mycket.
Elisabet
Hej Elisabet! Vi har tyvärr inte provbakat med mindre bakpulver så vi kan dessvärre inte säga om det funkar eller inte. Hälsningar Elina
ICA-köket
Är lite nyfiken på näringsvärdet på denna kaka. Ser det på några andra av zucchinikakorna, men inte på denna. Tack på förhand.
Anette
Hej Anette! Nu finns näringsberäkning i receptet och den är beräknad exkl serveringsförslag. Hoppas du gillar kakan. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
En fundering- 4 port 24 cm form, det är jättestora bitar
Marlene
Hej Marlene! Det var en mycket bra fundering! Vi håller med dig, det är lite väl stora bitar och vi har därför ändrat det till ca 8 bitar. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Mkt god. Jag tog 100 gram smör istället för olja, samt ersatte med glutenfritt mjöl.
Jetta
Hej Jetta! Kul att du gillar receptet och tack för tipset att den går att göra glutenfri. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Borde ha läst kommentarerna först. Tog 3 dl olja som det stod. Efter två bitar har jag extrem matkoma. Två timmar senare och är fortfarande orörlig! Måste vara oljan! Annars väldigt god😊
Teresa
Hej Teresa! Hoppas din mage har återhämtat sig ;). Vi har nu provbakat om denna kaka och korrigerat mängden olja och zucchini. Hoppas du vågar ge dig på att baka den igen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Supergod! Använder också 1,5 dl olja.
Wiola
Hej! Vi har inte bakat om denna, men om det räcker med halva mängden olja så är det ju suveränt! Hälsningar Michelle
Ica-köket