Zucchinibröd med frön
4.8Världens godaste

Har du provat att baka med zucchini? Om inte är det dags nu! Detta zucchinibröd är ett saftigt och gott brytbröd som görs i långpanna och toppas med pumpakärnor och vallmofrön.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Gör så här
00:10:00
01:30:00
00:25:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per brödskiva.
Energi1361 KJ / 325 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein9 g
Kommentarer
38 stGott, men blev tunt. Vet inte vad jag gjorde fel. Hade plåt med samma mått
Lena
Jättegott bröd, men ändra tiden. 60 minuter stämmer inte, bara jäsningen är 1.5 timme. Skårar inte brödet utan delar det när jag bakat det.
Agneta
Går det att baka detta bröd med torrjäst?
Fredrika
Hej Fredrika! Följ bara anvisningen på torrjästen så kommer det att funka bra! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Mycket gott! Saftigt. Tillsätt mer squash än vad receptet säger.
Marianne
Jag har ni bakat en glutenfri variant av detta bröd två gånger med väldigt bra resultat. Tillsatte 1 msk fiberhusk och minskade mjölmängden till ca 600 g. Jag använde Finax mjölmix med havre. Penslade med ägg för att frön skall fastna bättre. Väldigt gott!
Sara
Jättegott och saftigt bröd, har bakat det flera gånger. Kan dock inte förstå hur 7 dl riven zucchini kan motsvara ca 250g? Det väger mycket mer än så, i alla fall hos mig. Jag kramar ur lite av vätskan och gräddar brödet lite längre, så blir det toppen!
Eva
Så otroligt gott! Lättbakat bröd & enkelt recept att följa. Vår nya favvis ⭐
Karin
Jättegott och lättbakat! Jag blandade även i lite finriven morot och hackade solroskärnor.
Eva
River man också skalen? Eller skalar? Kramar ur?
Lisbeth
Hej Lisbeth! Riv med skal och sen behöver du inte krama ur. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Underbart bröd! Lägger dock till 2 tsk brödkryddor 🤤
Emelie