Zucchini och ricottaburgare med rostad sötpotatis
Gör egna saftiga zucchiniburgare till kvällens middag! De steks gyllene i pannan innan de läggs upp på bröden ihop med majonnäs, tomat och sallad. Tillbehöret sötpotatis delas i stora klyftor och bakas klara i ugnen. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2019
Ingredienser
4 portioner
1 kg sötpotatis
1/2 msk olivolja
salt
peppar
Burgare
1 1/4 dl couscous
1/2 grönsaksbuljongtärning
1/2 zucchini (1/2 zucchini motsvarar ca 150 g)
1/2 förp ricottaost (à 250 g)
1 krm cayennepeppar
1/2 dl solrosfrö
1 ägg
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1/2 msk olja
Tillbehör
2 tomater
1 huvudsallad
2 dl majonnäs
4 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
väldigt bra recept om man vill förstöra hela kvällen. har tappat massa tid för att laga någonting som aldrig i livet kommer ha en burgares form.
Riccardo
2019-08-23Hej Riccardo! Beklagar att det blev som det blev för er. Knepet är nog att se till att pressa ur vätskan ordentligt ur zucchinin annars blir smeten för lös. Och att det inte är någon vätska kvar i couscousen. Hoppas det blir bättre nästa gång. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-08-29