Zucchini och ricottaburgare med rostad sötpotatis

9
1
Zucchini och ricottaburgare med rostad sötpotatis

Gör egna saftiga zucchiniburgare till kvällens middag! De steks gyllene i pannan innan de läggs upp på bröden ihop med majonnäs, tomat och sallad. Tillbehöret sötpotatis delas i stora klyftor och bakas klara i ugnen. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2019

Zucchini och ricottaburgare med rostad sötpotatis

Ingredienser

4 portioner
1 kg
sötpotatis
1/2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

Burgare

1 1/4 dl
couscous
1/2
grönsaksbuljongtärning
1/2
zucchini (1/2 zucchini motsvarar ca 150 g)
1/2
förp ricottaost (à 250 g)
1 krm
cayennepeppar
1/2 dl
solrosfrö
1
ägg
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
1/2 msk
olja

Tillbehör

2
tomater
1
huvudsallad
2 dl
majonnäs
4
hamburgerbröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen, majonnäsen och brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Rosta gärna hamburgerbröden och smaksätt majonnäsen med lite rivet citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Riccardo

2019-08-23

väldigt bra recept om man vill förstöra hela kvällen. har tappat massa tid för att laga någonting som aldrig i livet kommer ha en burgares form.

Redaktionen ICAse

2019-08-29

Hej Riccardo! Beklagar att det blev som det blev för er. Knepet är nog att se till att pressa ur vätskan ordentligt ur zucchinin annars blir smeten för lös. Och att det inte är någon vätska kvar i couscousen. Hoppas det blir bättre nästa gång. Hälsningar Michelle

Testa liknande recept