Zoodles med het tofu och jordnötsdressing

Kompa slingriga zoodles, alltså nudelsvarvad zucchini, och krispiga groddar med krämig avokado i en smakfull ”bowl” – en skål med läckert innehåll. Addera krispigt stekt tofu som fått marinera i lönnsirap, soja och sesamolja. Och så en smakrik dressing till det!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Ingredienser
4 portioner
Jordnötsdressing
1 dl osötat jordnötssmör
2 msk tamarisoja
2 msk färskpressad limejuice
2 msk rapsolja
1/2 msk finriven ingefära
2 msk palmsocker eller brun farin
1 dl vatten
Sallad
600 g zucchini
150 g romansallad
4 salladslökar
2 avokador
1 förp fast tofu (à ca 270 g)
1 msk lönnsirap
2 msk japansk soja
1/2 msk sesamolja
1 tsk chiliflakes
2 msk rapsolja
1/2 tsk flingsalt
1 dl hackad koriander
180 g böngroddar
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stJa, tofu måste alltid pressas på vatten och det bör framgå i receptet. Smaken blev jättegod, men tyvärr är rätten inte så mättande så kanske lämpar sig mer just när en vill ha något lätt?
Annelie
Så skönt o bli av med den jädra zucchinin och vilket bra sätt! Supergott och lätt, så fräscht.
Beatrice
Så gott! Även utan avokado. Kan tänka mig att göra denna sallad i många varianter, med det man har hemma. Mmm....
Karin
Rekommenderar alla att pressa ur vattnet ordentligt ut tofun och sedan vända den i maizena för att få en riktigt krispig yta. Otroligt gott!
Annika
Jag skippade koriandern eftersom jag inte gillar det. Det var jätte gott men inget för barn då det blev väldigt starkt.
Mats
Ett mycket välgjort recept, supergott! Vi åt upp det på bara två personer så 4a portioner är kanske i överkant. Hade champinjon ist för tofu, funkade galant, fräs bort vattnet först bara!
André
Wow! Detta blir nya favoritlunchen. Väldigt gott!
Maria
Fantastiskt gott!!
Päivi
Sååå gott! Kommer garanterat äta detta ofta!
Annett
Supergoda smaker i såserna. Jag stekte lite svamp och blandade det i tofun och marinaden, blev toppen. Skulle vilja ha en svarv bara :-)
Miia